Tavrovo

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Tavrovo je naselje u Belgorodskom opštinskom okrugu u Belgorodskoj oblasti Ruske Federacije. Administrativni centar seoskog naselja Tavrovski u Belgorodskoj oblasti. Devedesetih godina 20. vijeka dogodile su se velike promjene u životu sela: formirano je i počinje se graditi 5 novih mikrooblasti; broj stanovnika također raste, uglavnom zbog doseljenika iz republika bivšeg SSSR-a.

Opštinska obrazovna ustanova "Srednja škola Tavrovskaja Belgorodskog okruga Belgorodske oblasti" dobila je ime po heroju Sovjetskog Saveza Anatoliju Grigorijeviču Ačkasovu. Sada je Tavrovo veliko selo, koje se sastoji od 10 mikrooblasti namenjenih individualnom stambenom razvoju. U toku je unapređenje teritorije sela i razvoj njegove infrastrukture. Broj stanovnika je oko 13.000.

Smatra se centrom poljoprivrede i stočarstva, što je izvor prihoda lokalnog stanovništva. Unatoč svojoj maloj veličini, Tavrovo svojim stanovnicima i gostima nudi široke mogućnosti za aktivan odmor i zabavu. Među lokalnim atrakcijama su muzej, lokalni povijesni centar, parkovi i trgovi, kao i brojni događaji poput festivala, izložbi i koncerata.[1]

Fotografija

Galerija[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Arhivirana kopija". Arhivirano s originala, 26. 6. 2023. Pristupljeno 26. 6. 2023.CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)