Ultras Zrinjski

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Klub navijača „Ultras-Zrinjski (najprije Zrinjevci) osnovan je u martu 1998 godine, kad je po Zakonu o udruživanju građana upisan u Registar udruženja građana pri Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a kao neregistrovana navijačka grupa postoje od 1994 godine.

Na osnivačkoj skupštini usvojeni su Statut i program rada koji donose ciljeve rada, sadržaj rada, težišne zadatke kluba navijača koji zastupa interese svojih članova – navijača Zrinjskog.

Prostorije kluba, caffe bar i fan shop Kluba navijača „Ultras-Zrinjski“ Mostar, otvorene su početkom marta 2006. godine. Prostorije su otvorene i namijenjene druženju Ultrasa te svih navijača i simpatizera Zrinjskog svakodnevno, a posebno su posjećene uoči i nakon utakmica Zrinjskog. Svake sedmice održavaju se redovni sastanci „Ultrasa“.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Olympic flag.svg Nedovršeni članak Ultras Zrinjski koji govori o sportu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.