Bastion Misawa

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Bastion Misawa
Bm1.jpg
Bastion Misawa
Pojavljuje se u1. epizodi
Špilčudovišta Vatra i Voda
RangRa žuti (1. sezona)
Obelisk plavi (2. sezona)
Godine15 (na kraju serije 17)
Visina171 cm
Težina60 kg
Najdraža hranaOmurice
Rodbinske vezenema
Originalno (japansko) ime三沢大地
Misawa Daichi

Bastion Misawa (fon. Bastion Misava) je fiktivni lik iz japanske crtane serije Yu-Gi-Oh! GX. On je jedan od glavnih likova serije. U Japanu je poznatiji kao Daichi Misawa.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Bastion je 15-godišnji dječak, student Akademije dvoboja i jedan od sedam čuvara ključa tajne prostorije u kojoj se nalaze svete karte. Pojavljuje se već u prvoj epizodi kad upoznaje Džejdena, glavnog junaka serije, nakon velike borbe između Jadena i dr. Crowlera. Bastion je sušta suprotnost Jadenu. Voli matematiku, analizira svoje protivnike i njihove karte, da bi pronašao pravu strategiju koja bi ga dovela do pobjede. Bastionov špil karata je sastavljen od bića vatra, voda, zemlja i zrak, i tako uspostavlja ravnotežu u špilu.Bastion je odbio da se priključi plaviom Obelisku,a to je mogao kada je pobijedio Chazza.Bastiona je pobjedila Amazon Tania,jedna od Jahača sjena,koja se bila i u njega zaljubila,i uzima mu dušu,ali mu je vraća Džejden.Iako je izračunao dvoboj između Džejdena i njega on ipak gubi meč i shvata da se neke stvari ne mogu izračunati. U drugoj sezoni Bastion prihvata da postane jedan od članova bijele akademije kao i pojedini, ali se vraća na akademiju poslije nestanka te organizacije.

Špil[uredi | uredi izvor]

Bastionove karte su Vatra,Voda(Hydrogen), Zemlja i Zrak (Oxyigen). Najbolja vodena čudovišta su mu Water Dragon i Hydrogeddon, a najbolje čudovište zraka mu je Oxygeddon.

Zanimljivosti[uredi | uredi izvor]

  • U engleskoj verziji serije Bastion spava u sobi 468A
  • U pvoj verziji najavne špice Bastion je prikazan sa njegovim Water Dragonom i sa Solar Flare Dragonom
  • U 36 epizodi japanske verzije serije,Džejden proziva Bastiona Posljednji Samuraj,glavnog lika iz istoimenog filma

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]