Biljeg Srebrnika

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Biljeg Srebrnika je časopis za kulturnu historiju. Izdavač časopisa je Javna ustanova za kulturu i inforimisanje Srebrenik.

Biljeg Srebrnika započeo je sa izlaženjem 2003. Časopis je 'svojevrsna čitanka o Srebreniku, ljudima i događajima', a obuhvata sve sfere kulturnih dešavanja na području Srebrenika, sjeveroistočne Bosne i Bosne i Hercegovine. Težište je na specifičnim domaćim temama koje se obrađuju kroz nekoliko ustaljenih rubrika kao što su: Aktualnosti, baština, književnost i dr. Prisutni su i radovi koji demonstriraju likovnu umjetnost, pozorište i druge kulturno-umjetničke aspekte, ali i informativne i kritičke prikaze tih raznovrsnih dešavanja. Časopis izlazi povremeno, a u pregledu časopisa u Bosni i Hercegovini značajno popunjava sagledavanje kulturnih dešavanja sa prostora sjeveroistočne Bosne.

Brojevi i godina izlaženja[uredi | uredi izvor]

Urednici[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]