Chumley Huffington

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Chumley Huffington
Chumley Huffington - Yu-Gi-Oh.jpg
Chumley Huffington
Pojavljuje se u2. epizodi
ŠpilKoala
RangSlifer crveni
Godine16 (na kraju 17)
Visinanepoznato
Težinanepoznato
Najdraža hranaPohovani sir
Rodbinske vezeNjegov otac Gospodin Huffington, pojavio se u 8. epizodi
Originalno (japansko) ime前田隼人
Maeda Hayato

Chumley Huffington (fon. Čamli Hufington) je fiktivni lik iz japanske crtane serije Yu-Gi-Oh!GX. Pojavljuje se od druge epizode.

Chumley je 16-godišnji, debeli student Akademije Dvoboja. Najviše voli pohovani sir. U njegovom špilu karata ne postoji druga karta osim koale(osim kengura kojeg mu je poklonio Sajrus). Sprijateljuje se sa svojim cimerima Džejdenom i Sajrusom i, zajedno sa njima, upušta se u velike avanture.U drugoj sezoni Čamli pobjeđuje na takmičenju iz najbolje kreirane karte sa kartom Ayers Rock Sunrise u Pegaz Kompaniji.Nakon toga mu Pegaz nudi da radi za njega na što on uz ohrabrenje svojih prijatelja pristaje.Chumley se pojavljuje na jednom turniru gdje je pomagao Maximilionu Pegazu.Na tom turniru on je poklonio Džejdenu kartu Skyscraper 2 - Hero City

Špil[uredi | uredi izvor]

Chumley ima Koala špil.Špil se sastoji iz karata koje oslikavaju Australiju;njegov špil ima karte kao: Des Koala,Des Kangaroo i Eucalyptus Mole,sve oslikavaju njegovu zainteresovanost za životinje.Njegovo najjače čudovište je Master of Oz sa nevjerovatnom napadačkom snagom.

U igri Yu-Gi-Oh! GX Spirit Caller on posjeduje isto karte kao:

  • Scapegoat
  • Nimble Momonga
  • Berserker Gorilla
  • Wizard of Chaos
  • The Forest