Falling in Reverse

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Falling in Reverse
PorijekloLas Vegas, SAD
ŽanroviPop punk
hard rock
punk rock
Alternative rock
Karijera2008 - sada
ČlanoviRonnie Radke
Jacky Vincent
Derek Jones
Ron Ficarro
Ryan Seaman

Falling in Reverse je za američka punk rock grupa formirana u Las Vegasu 2008. godine. Grupu čine Ronnie Radke (vokal/klavijature), Jacky Vincent (glavna gitara), Derek Jones (gitara/back vokal), Ron Ficarro (bas-gitara), te Ryan Seaman (bubnjevi).[1]

Izbacili su prvi album The Drug In Me Is You u 2011. godini. U 2013. godini je izašao drugi album Fashionably Late, 2015. Just Like You, 2017. Coming Home, a 2019. su izašla par singlova; Losing My Life, Losing My Mind, Drugs i Popular Monster.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

Godina Album top-listama
Billboard 200
2011 The Drug in Me is You 19[2]
2013 Fashionably Late 17
2015 Just Like You 21
2017 Coming Home 34

Demo[uredi | uredi izvor]

  • 2009 - Falling in Reverse Demo

Povijest[uredi | uredi izvor]

Početak rada (2008.-2010.)[uredi | uredi izvor]

2008. godine pjevač Ronnie Radke je završio u zatvoru jer je bio umiješan u tuču gdje je tragično ubijen 18-godišnji Michael Cook. Ova optužba, u kombinaciji sa prošlim nevoljama s drogama i rehabilitacijama, dovele su do uvjetne kazne i pet godina probacije. Nakon što se nije prijavio svom probacijskom službeniku, uhapšen je u junu 2008., gdje je na kraju dobio dvije i pol godine zatvora. U to vrijeme Ronnie bio je pjevač post-hardcore benda Escape The Fate. Uskoro je izbačen iz benda zbog zatvora i zamijenio ga je Craig Mabbitt. Ronnie je razgovarao o svom odnosu sa članovima benda od njegova odlaska, navodeći kako su se oni pokušali pomiriti s njime, no on je bio nezainteresiran za to nakon što su ga izbacili i pogrešno informirali fanove o tome da su ga uhvatili s heroinom u zatvoru. Za vrijeme boravka u zatvoru, Radke je stvorio novi bend pod nazivom From Behind These Walls. Službeno je počeo stvarati pjesme sa bendom po izlasku, ali kasnije je bio prisiljen promijeniti ime u Falling In Reverse zbog kršenja autorskih prava. Godine 2009. dok je još bio u zatvoru, uspio je pokrenuti demo svog benda zahvaljujući kontaktima s nekoliko muzičara koje je imao. Originalni sastav sastojao se od Ronnieja i basista Nasona Schoefflera, kasnije Jackyja Vincenta i ritam-gitarista Dereka Jonesa. Bend je prošao kroz nekoliko bubnjara: Nick Rich, Oscar Garcia, Khaled Biersack, pa napokon Ryan Seaman, koji je dugo vremena bio bubnjar.

Prvi album (2010.-2012.)[uredi | uredi izvor]

U januaru 2010. bend je službeno počeo snimati po prvi puta, te su bili u Orlandu (Florida) kako bi snimili debitanski album u razdoblju od tri mjeseca. Potpisali su ugovor sa Epitaph Recordom, izdavačkom kućom Escape The Fatea. Prvi album je izašao 26. srpnja 2011. Najveći hitovi albuma su 'Raised By Wolves', 'The Drug In Me Is You' i 'I'm Not A Vampire'. Uspili su prodati 18.000 kopija u jednom tjednu. Počeli su prvu turu 'The Drug In Me Is You Tour' u januaru 2012. Tijekom ture, pridružio im se bivši član Escape The Fatea, Omar Espinosa (naime gitarist Derek je bio bolestan), te su bile izvedene hit pjesme ETF-a kao 'Situations' i 'Not Good Enough For Truth In Cliche'. Kasnije je počela druga tura 'The Thug In Me Is You Tour'.

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ http://www.punknews.org/article/42949/ronnie-radke-returns-with-falling-in-reverse
  2. ^ "Arhivirana kopija". Arhivirano s originala, 29. 5. 2013. Pristupljeno 6. 4. 2013.CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]