Fudbalski savez Republike Srpske

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Fudbalski savez Republike Srpske

Fudbalski savez Republike Srpske je organizacija nogometa na području Republike Srpske, entiteta Bosne i Hercegovine.

FSRS je osnovan 5. septembra 1992. godine. Kao i na mnogim drugim prostorima nogomet je i u ovom bosanskohercegovačkom entitetu najmasovniji i najomiljeniji sport. U okviru saveza takmiči se preko 250 klubova, od čega 4 ženska, sa preko 20.000 registrovanih nogometaša. Stvorena je snažna sudijska organizacija sa 1200 članova. Preko 600 trenera trenutno radi na osavremenjavanju igre. Intenzivno se radi i sa mlađim kategorijama u brojnim nogometnim školama.

Prva liga Republike Srpske je najjača liga koju organizuje ovaj savez. Na kraju svake sezone osvajač ove lige prelazi u državnu ligu tj. Premijer ligu koja je pod pokroviteljstvom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Olympic flag.svg Nedovršeni članak Fudbalski savez Republike Srpske koji govori o sportu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.