GhostBSD

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
GhostBSD
GhostBSD.png
Razvijatelj GhostBSD team
Grupa OS-a BSD
Radno stanje U razvoju
Izvorni model Open source
Najnovija
stabilna verzija
2.5
24.01.2012
Podržane
platforme
x86, amd64
Vrsta kernela monolitni
Korisnički
interfejs
GNOME, LXDE
Licenca BSD licenca
Službena
web stranica
ghostbsd.org


GhostBSD je avansirani operativni sistem za x86 kompatibilne (uključujući Pentium® i Athlon™), amd64 kompatibilne (uključujući Opteron™, Athlon™ 64, i EM64T) arhitekture. GhostBSD je Gnome bazirana FreeBSD distribucija u obliku live CD/DVD-a. Može se instalirati na harddisk. Pošto nema novih FreeBSD baziranih sistema koji koriste GNOME desktop okruženje osnovan je ovaj projekt u cilju fokusa na GNOME na FreeBSD-u i lakoće korištenja. Danas ova distribucija izlazi sa dva okruženja, jedno je sa Gnomeom a druga sa LXDEom.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Video-display.svg Nedovršeni članak GhostBSD koji govori o računarstvu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.