MathType

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)

MathType, proizvod kompanije Design Science, je interaktivni alat za Windows i Macintosh, koji omogućava pisanje matematičke notacije u programima za obradu teksta, internet stranicama, prezentacijama, kao i za TeX, LaTeX i MathML dokumente. MathType je profesionalna verzija Equation Editora u MS Office-u i mnogim drugim proizvodima.

Trenutna verzija alata MathType (verzija 6) je u potpunosti kompatibilna sa programskim paketima Office 2000, XP, 2003 i 2007. MathType za Macintosh verzije 5.1 je kompatibilan sa programskim paketom Office 98, kao i kasnijim verzijama istog.

Reference[uredi | uredi izvor]

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Crystal network local.png  Ovaj članak, koji govori o softveru, je u začetku. Možete pomoći Wikipediji tako što ćete ga proširiti.