Maya (pjevačica)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Maya Berović
Maya Berović
Osnovne informacije
Ime po rođenju Maja Berović
Poznat/a i kao Maya
Rođenje (1987-07-08) 8. juli 1987 (30 god)
Ilijaš, Bosna i Hercegovina, SFR Jugoslavija
Žanrovi
Zanimanje Pjevačica
Instrumenti Vokali
Karijera 2006–sada
Izdavači
Povezani umjetnici Jala Brat, Buba Corelli
Veb-sajt www.maya.co.rs

Maja Berović (rođena 8. jula 1987), poznata po umjetničkom imenu Maya, je bosanskohercegovačka pop-folk pjevačica.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Maya Berović rođena je 8. jula 1987. u mjestu Malešići kod Ilijaša. Svoj prvi album snimila je 2007. godine u Grand produkciji pod nazivom Život uživo. Pjesme u albumu su napisali Marina Tucaković i Aleksandar Milić. Nakon prvg albuma, Maya se razilazi s Grand produkcijom i Sašom Popovićem, nakon čega prelazi u IN Music, a kasnije u City Records.[1] 2008. izdaje svoj drugi album Crno zlato. 2009. godine objavila je singl "Koliko te ludo volim ja"[2], nakon čega je nastupala po noćnim klubovima i diskotekama, praveći tako kratku medijsku pauzu. U izdavačkoj kući BN Music 2011. godine snima svoj album pod nazivom Maya 2011.[3] U oktobru 2012. izdaje album Djevojka sa juga, sa uvrštenim pjesmama Mama, mama, Djevojka sa juga i Jedan pravi. Dvije godine kasnije slijedi peti studijski album Opasne vode na kojem se nalazi pjesma Dečko za provod. Na albumu se našla i pjesma Alkohol kojom se Maja prestavila na prvom Pinkovom festivalu. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Život uživo (2007)
  • Crno zlato (2008)
  • Maya 2011 (2011)
  • Djevojka sa juga (2012)
  • Opasne vode (2014)
  • Viktorijna tajna (2017)

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]