Maya (pjevačica)

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Text document with red question mark.svg Ovaj članak koristi jednostavne linkove za reference. Zamijenite ih punim citatima da biste spriječili stvaranje mrtvih linkova. Možete koristiti odgovarajuće šablone za citiranje ili alatku reFill.
Maya Berović
Maya Berović
Osnovne informacije
Ime po rođenju Maja Berović
Poznat/a i kao Maya
Rođenje (1987-07-08) 8. juli 1987 (31 god)
Ilijaš, Bosna i Hercegovina, SFR Jugoslavija
Žanrovi
Zanimanje Pjevačica
Instrumenti Vokali
Karijera 2006–sada
Izdavači
Povezani umjetnici Jala Brat, Buba Corelli
Veb-sajt www.maya.co.rs

Maja Berović (rođena 8. jula 1987), poznata po umjetničkom imenu Maya, jest bosanskohercegovačka pop-folk pjevačica.

Biografija[uredi | uredi izvor]

Maya Berović rođena je 8. jula 1987. u mjestu Malešići kod Ilijaša. Svoj prvi album snimila je 2007. godine u Grand produkciji pod nazivom Život uživo. Pjesme u albumu su napisali Marina Tucaković i Aleksandar Milić. Nakon prvg albuma, Maya se razilazi s Grand produkcijom i Sašom Popovićem, nakon čega prelazi u IN Music, a kasnije u City Records.[1] Godine 2008. izdaje svoj drugi album Crno zlato. Sljedeće godine objavljuje singl "Koliko te ludo volim ja",[2] nakon čega nastupa po noćnim klubovima i diskotekama, praveći tako kratku medijsku pauzu. U izdavačkoj kući BN Music 2011. godine snima svoj album pod nazivom Maya 2011.[3] U oktobru 2012. izdaje album Djevojka sa juga, sa uvrštenim pjesmama "Mama, mama, Djevojka sa juga" i "Jedan pravi". Dvije godine kasnije slijedi peti studijski album Opasne vode na kojem se nalazi pjesma "Dečko za provod". Na albumu se našla i pjesma "Alkohol" kojom se Maja prestavila na prvom Pinkovom festivalu. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

  • Život uživo (2007)
  • Crno zlato (2008)
  • Maya 2011 (2011)
  • Djevojka sa juga (2012)
  • Opasne vode (2014)
  • Viktorijna tajna (2017)
  • 7 (2018)

Reference[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]