Jala Brat

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Jala Brat
ESC2016 - Bosnia and Herzegovina Meet & Greet 09.jpg
Osnovne informacije
Ime po rođenju Jasmin Fazlić
Poznat/a i kao Jala Brat
Rođenje (1986-10-16) 16. oktobar 1986 (33 god.)
Sarajevo, SFR Jugoslavija
Porijeklo Bosna i Hercegovina
Žanrovi hip-hop, trap
Zanimanje reper
Karijera 2011–sada
Izdavači Imperia, Tempo Production, RedEye Vision
Povezani umjetnici Buba Corelli, Deen, Dalal, Ana Rucner, Frenkie, Dado Polumenta, Maya Berović, Severina
Veb-sajt jala-brat.com[mrtav link]

Jasmin Fazlić (rođen 16. oktobra 1986), poznatiji kao Jala Bratbosanskohercegovački je reper i kantautor.

Muzikom se počeo baviti sa 14 godina. Prve pjesme je snimao u kućnom studiju pomoću jeftine opreme. Kasnije je oformio ekipu pod nazivom BluntBylon sa kojoj je ozbiljnije snimao.

Sa Bubom Corellijem i Kontrom gostovao je na albumu tuzlanskog repera FrenkijaTroyanac, kada su snimili pjesmu "RMX".

Sa Corellijem je ujedinio snage i snimili su prvi zajednički album Pakt s đavolom.

Jala je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2016. zajedno sa Dalal Midhat-Talakić, Deenom i Anom Rucner, gdje je bio ko-autor pjesme "Ljubav je" s kojom su nastupali.[1] Spot za pjesmu "Ljubav je" snimali su na starom gradu Ostrošcu u aprilu 2016. godine. Pjesmu "Otrove", koju izvodi sa Severinom Vučković, objavio je 27. marta 2017. godine.

Diskografija

Studijski albumi

  • Replay (EP, 2011)
  • Riječ na riječ (2012)
  • SA Sin City ft. Buba Corelli (2012)
  • Mahala ft. Shtela (EP, 2012)
  • Pakt s Đavolom ft. Buba Corelli (2014)
  • Kruna ft. Buba Corelli (2016)
  • Alfa i Omega (2018)
  • 99 (2019)

Reference

  1. ^ Leon, Jakov I.; Jordan, Paul (19. 2. 2016). "Dalal, Deen, Ana & Jala sing 'Ljubav je' for Bosnia & Herzegovina!". eurovision.tv. European Broadcasting Union. Pristupljeno 21. 2. 2016. 

Vanjski linkovi