Love in Rewind

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Bosna i Hercegovina "Love in Rewind"
Pjesma s Eurosonga 2011.
Zemlja
Jezik
Kompozitor(i)
Tekstopisac/-ci
Finalni nastup
Rezultat u polufinalu
5
Bodovi u polufinalu
109
Rezultat u finalu
6
Bodovi u finalu
125
Hronologija nastupa
◄ "Thunder and Lightning" (2010)   
"Korake ti znam" (2012) ►

Love in Rewind je folk pop pjesma Dine Merlina s kojom je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2011. u Düsseldorfu.

Merlin je u drugom polufinalu nastupao prvi i izmamio pljesak publike, što je rezultiralo prolaskom u finale. Ukupno je završio na 5. mjestu sa 109 osvojenih bodova. Na press konferenciji za pobjednike drugog polufinala, Merlin je izvukao drugo mjesto za nastup u finalu, poslije Finske i prije Danske. U finalu je dobio 125 bodova što je bilo dovoljno za izvrsno 6 mjesto, dobivši 12 bodova od Austrije, Makedonije, Slovenije, Srbije i Švicarske. Od svih zemalja, 5 "dvanaestica" Bosne i Hercegovine bio je najveći broj "dvanaestica" dodijeljen jednoj zemlji te večeri. Jednu manje imala je Italija.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]