Muhamed Fazlagić

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Muhamed Fazlagić
Rođenje (1967-04-17) 17. april 1967 (52 god.)
Sarajevo, SR Bosna i Hercegovina,

Muhamed Fazlagić – Fazla (rođen 17. aprila 1967) bosanskohercegovački je pjevač i kantautor zabavne muzike. Frontmen je sarajevske grupe "Fazla Bend", s kojom je po prvi put predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 1993. u Dublinu, s pjesmom "Sva bol svijeta".

Iste godine Fazlagić objavljuje i svoj prvi album istog naslova, na kojem je okupio najveća imena domaće pop muzike. Na albumu su sarađivali Hari Varešanović, Dino Dervišhalidović, Alka Vuica, Fahrudin Pecikoza, Adi Mulahalilović, Amir Bjelanović, Neno Jeleč i drugi. Ploča Sva bol svijeta postigla je izniman uspjeh kako u Bosni i Hercegovini, tako i u dijaspori. Pored svog muzičkog talenta, Fazla je uspješno razvijao i svoj sportski talent. Nakon dugogodišnjeg bavljenja nogometom u svom rodnom Sarajevu, najprije kao omladinac FK "Sarajevo", a potom i kao prvotimac sarajevske "Bosne", Fazla je svoju karijeru usmjerio prema trenerskom radu. U američkom gradu Louisville (Kentucky), oformio je Nogometni klub "United" 1996.

Muhamed Fazlagić je diplomirao poslovnu administraciju 2000. godine na Sullivan University, a magistrirao diplomaciju 2003. na Kentucky State University.