Razlika između izmjena na stranici "Razgovor s korisnikom:KWiki"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
m
that's my secret... i never sleep
(Spavaš li ikad? :-))
m (that's my secret... i never sleep)
Postoji interesantna stvar: kajkavski i čakavski postavljeni su pod SH jezik na en-wp, što je (po meni) pogrešno. Na osnovu čega su ih postavili pod ovo? Još fino na ova dva članka piše da imaju nizak nivo razumljivosti s(a) (neo)štokavskim narječjem. Ako uspijem dokazati poentu (u čemu mi treba pomoć lingviste), možda izbacimo ono "standardized variety of S-C" iz prve rečenice. Standardni hrvatski uzima ova dva narječja u svoj jezik, ali to je samo na papiru koliko znam. --<span style="font-family: Segoe Script; font-size:12px;">[[User:Munjanes|Munja]] <sup>([[User talk:Munjanes|talk]])</sup></span> 02:17, 17 april 2015 (CEST)
: Oni se danas mogu staviti samo pod hrvatski. Uostalom, lingvističke karte sve govore. Problem je što za većinu zapadnih lingvista (i ne samo lingvista) svi mi (i dalje) govorimo srpskohrvatski (koji je '''službeno''' mrtav jezik), što se prenosi dalje u literaturu. Ne znam samo što će im onda posebni članci o 4 današnja standardna jezika ako već tako misle. -- [[Korisnik:KWiki|KWiki]] ([[Razgovor sa korisnikom:KWiki|razgovor]]) 03:00, 17 april 2015 (CEST)
::Politički se mogu svrstati u hrvatski, ali ne i lingvistički. Imaju nizak nivo razumijevanja. Mislio sam dokazati da ne idu kajkavski i čakavski pod sh oblak, tako da bi kasnije imali nastavke "is language based on Shtokavian" što bi bilo ispravno (tako da bi sh naziv nestao). Treba mi kao što sam rekao tvoja podrška (pogledaj talk stranice ako možeš tamo). --<span style="font-family: Segoe Script; font-size:12px;">[[User:Munjanes|Munja]] <sup>([[User talk:Munjanes|talk]])</sup></span> 03:15, 17 april 2015 (CEST)
5.165

izmjena

Navigacija