Rauf Denktaş

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
User-trash-full-3.svg Ovaj članak predložen je za brisanje. Razlog predlaganja za brisanje je: Prekratak članak
Korisnici Wikipedije u periodu određenom dogovorom zajednice mogu iznijeti svoja mišljenja o tome. Ako se ne slažete sa brisanjem ovog članka, molimo da svoj stav ukratko pojasnite na stranici za glasanje (detaljna razjašnjenja možete ostaviti na stranici za razgovor). Nakon izjašnjavanja članova zajednice te ako razlog za brisanje nije razriješen, članak će biti obrisan u roku od 7 dana od dana postavljanja ovog šablona. Samu ovu poruku obrišite jedino ako namjeravate prepraviti članak ili nakon što se do odluke da se članak zadrži dođe na stranicu Wikipedia:Kandidati za brisanje. Administratori – Ne zaboravite provjeriti da li drugi članci vode ovamo i historiju stranice.
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Rauf Denktaş
Example alt text
Rođenje

27. januar 1924.

Pafos, Kipar
Smrt

13. januar 2012.

Nikozija, Turska Republika Sjeverni Kipar

Rauf Denktaş (Pafos, 27. januar 1924. - Nikozija, 13. januar 2012.) je turski političar. Rođen je u Pafosu. Bio je prvi predsjednik samoproglašene Turske Republike Sjeverni Kipar od 1983. do 2005. godine. Sem političkom karijerom Denktaş se bavio i pisanjem.System-users.svg Nedovršeni članak Rauf Denktaş koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.