Razgovor:Kajsija

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
 • Opća pitanja
 • Tehnička pitanja
 • Neutralno gledište
 • Imena[uredi izvor]

  Imena biljki, životinja i sl. bolje je pisati po normi: Ime na bosanskom, (ime na latinskom)! U ovom bi slučaju mogli dopistati još nekoliko stranih jezika (njemački npr.), što nema potrebe. U prvom dijelu bi se trebao nalaziti opis biljke, jer se radi o biljki, a ne jezičnom korijenu riječi, a negdje u sredini ukoliko je potrebno navesti korijen ili nastanak riječi. --AnToni(razgovor) 15:53, 6 juni 2015 (CEST)

  Ne slažem se. Smatram da bi se imena na drugim jezicima trebala dodati ako imaju neku jaču vezu sa samim nazivom na bosanskom jeziku. --Bossnian (razgovor) 16:00, 6 juni 2015 (CEST)
  Ako se radi o riječi kajsija, onda to ide u prvom redu! Ali ako je članak o voću, te bi uvodni dio trebao biti o porijeklu, sastavu, osobinama, rasprostranjenosti...--AnToni(razgovor ) 16:03, 6 juni 2015 (CEST)
  Znači da obrišem sve pasuse o etimologiji nekog pojma poput Živa#Etimologija i brojnih drugih?? --سلام - C3r4r2d2 16:05, 6 juni 2015 (CEST)
  Ne radi se o brisanju sadržaja, nego o tome da o članku o kajsiji, treba da prvo stoji ono što se tiče voća, a u dijelu etimologija, da se govori o postanku riječi! Samo da članci budu strukturirani. Upravo je tako urađeno u članku o živi.--AnToni(razgovor) 16:45, 6 juni 2015 (CEST)
  Neka bude onda. --Bossnian (razgovor) 17:01, 6 juni 2015 (CEST)