Razgovor:Patriotska liga

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Patriotska liga formirana je u maju 1991 godine.Poznati osnivači bili su : Sefer Halilović(kasnije načelnik Generalštaba armije RBIH)i Rusmir Mahmutčehajić.U oktobru 1991 godine Patriotska liga formira svoj regionalni vojni štab Patriotske lige sarajevske regije,opštinske vojne štabove,specijalne,diverzantske jedinice i logisstičke baze.Političkim štabom Patriotske lige rukovodili su: Omer Behmen i Ejup Ganić,a vojnim Sefer Haliliović.Unutar svog sastava Patriotska liga brojala je različite jedinice kao što su :"Zelene beretke"(kojima je rukovodio Emin Švrakić),"Bosna"(pod rukovodstvom Kerima Lučarevića).Prestajenje djelovanja Patriotske lige kao takve počinje osnivanjem Armije RBIH.Jedna od najvećih ulica Sarajeva danas ponosno nosi ime Ul. Patriotske lige.

Ime[uredi izvor]

Nije li puno naziv ove formacije bio "Patriotska liga Bosne i Hercegovine"?--Starčevićanac 14:12, 4 oktobar 2011 (CEST)

Prijedlog za brisanje - Emir Mujadzic

Ovaj članak o Patriotskoj Ligi RBiH bilo bi korektno OBRISATI i za njeno buduće uređivanje izvršiti konsultacije sa Organizacijom PL koja postoji, njeno sjedište je u Sarajevu a njen trenutni predsjednik je Avdo Hebib bivši Ministar policije RBiH .Cjenim da bi sadašnja organizacija PL i Avdo Hebib dali sve valjane i vjerodostojne podatke za uređivanje ove stranice . Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik Emir Mujadzic (razgovordoprinosi) 7:18, 10. februar 2014.

Vi izgleda ne poznajete principe i svhu wikipedije prije svega. Wikipediju može uređivati bilo tko, bilo kad i od bilo kud. Za pisanje članaka o nekome ili nečemu se nitko ne mora ni sa kim konsultovati. Po vašem ispada da bi ja sad trebao prvo konsultovati Florentino Péreza za pisanje članka o Realu ili ... Za pisanje informacija o nečemu potrebno je navođenje referenci odnosno izvora gdje ste tu informaciju pročitali. Ako imate kakve validne informacije slobodno ih napišite na stranici za razgovor pa ako se pokažete kao vjerodostojna osoba vama će biti dozvoljeno da uređivate wikipediju. Isto Vas tako zamoljavamo da se potpisivate prilikom postavljanja komentara na stranici za razgovor (korištenjem četiri znaka tilda (~~~~)). Za sve informacije možete se obratiti nekom od aktivnih korisnika wikipedije. Srdačan pozdrav -- Golden Bosnian Lily (r) 07:40, 10 februar 2014 (CET)

Odgovor za Golden Bosnian Lily[uredi izvor]

Historija Bosne je ozbiljna tema koja zahtjeva doktrinaran pristup , nije isto što i opis rezultata fudbalskog tima .Površnost koja se ogledava u njemu daje do znanja koliko Bosanci koju uređuju Wiki drže do vlastite zemlje. Historija PLa Bosanske Krupe iz koje potičete počinje sa njenim utemeljiteljem Edhemom Dizdarevićem , gospodinim koji je Organizator otpora u vašem gradu .Tekst koji opisuje PL RBiH insinuira da je utemeljitelj Armije RBiH Sefer Halilović što bi bio historijski nonsens . Tekst nekorektno oslikava nastanak PL-a BiH kao temelja iz kojeg je nastala Armija Republike BiH , porvšan i neistint a zaslužuje posebnu pažnju .Vi vjerovatno nemate razumjevanje za važnost istinitosti historijskih podataka o zemlji u kojoj ste rođeni , vjerovatno ne iz zle namjere . Ne ispravljajte moj Bosanski jezik , jer je on temeljna osnova gramatike za sve jezike iz našeg okruženja , stoga je griješku teško počiniti , osim u slučajevima izmišljenih riječi koje su jezične frustracijske novofinese karakteristične za Bosanski jezik koji se govori u susjednoj Hrvatskoj i službeno naziva Hrvatskim jezikom ili griješke lokalno ruralnog etimološkog korjena . 29.03.2016 Emir Mujadzic

( https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/Bosnian_Grammar_for_High_Schools._Parts_1_and_2%2C_Study_of_Voice_and_Form_WDL7482.pdf )

U ovom članku se raspravlja o Patriotskoj ligi. Držite se teme ako možete. Lupetanje o gramatici, historiji Bosne, napadanje na druge korisnike itd. itd. ostavite u kući, kafani, ulici itd. i tamo ispoljavajte svoje frustracije. --سلام - C3r4r2d2 13:07, 29 mart 2016 (CEST)