Razgovor:Spisak bosanskohercegovačkih rekorda u atletici

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
 • Opća pitanja
 • Tehnička pitanja
 • Neutralno gledište
 • Pitanje[uredi izvor]

  Kolega Eprcic je unio ovu izmjenu i pita (a i ja isto) da li se ovdje stavljaju samo aktuelni rekordi jer vidim da postoje i podaci o nezvaničnim rekordima i rekordima gdje su vršena ručna mjerenja. A kolega Eprcic ima isječak iz lista Oslobođenje od 15.11.2003. se navodi da je Faruk Prcić tada 18.6.1961. oborio rekord na 400 m.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 14:51, 29 januar 2019 (CET)

  Trebalo bi navoditi aktuelne zvanične rekorde. Njihova starost nije bitna, samo da su važeći (i da su podaci dostupni za provjeru). – KWiki (razgovor) 14:58, 29 januar 2019 (CET)

  Prijedlog za kreiranje stranice sa historijskim rekordima po disciplinama[uredi izvor]

  Postovane kolege,

  buduci da na Njemackom jeziku postoji stranica sa historijskim rekordima po disciplinama u atletici [[1]], a ako se na ovoj stranici unose samo aktuelni rekordi, predlazem da se od ove stranice napravi kopija na kojoj ce se unositi i istorijski rekordi po disciplinama kako bi se zadrzao historijski prikaz rekorda i atleticara koji su te rekorde oborili. Eprcic~bswiki (razgovor) 18:57, 29 januar 2019 (CET)

  To bi jednostavno bilo previše nepotrebnih podataka. Kao što rekoh, ovaj i svi drugi članci iste tematike po državama u fokusu imaju aktuelne državne rekorde u svim olimpijskim i određenim neolimpijskim disciplinama. Raniji nisu relevantni (lijepo je što je neko i to zabilježio, ali jednostavno nema potrebe za njima ovdje). – KWiki (razgovor) 19:27, 29 januar 2019 (CET)
  Valjda je ovo enciklopedja pa bi trebalo da ima "previse" podataka, pogotovo historijskih. Rekordi su tu da se obaraju, a ako se samo aktuelni vode, nestaju informacije (osim u verzijama) o bivsim rekorderima. Nece Tuka zauvijek biti rekorder BiH. Eprcic~bswiki (razgovor) 09:33, 30 januar 2019 (CET)
  Znam, ali članak se ne vodi tim pristupom jer nije historijski pregled rekorda nego pregled aktuelnih. Postoje članci tipa Razvoj svjetskog rekorda u troskoku, gdje se koristi historijski pristup jer je riječ o svjetskim rekordima, ali kod državnih se navode samo važeći, bez historije. Možeš provjeriti ovdje kako je na Wikipediji na engleskom (na koju se ugleda 99% Wikipedija jer je u svemu ispred ostalih), pa ćeš vidjeti o čemu govorim. – KWiki (razgovor) 11:34, 30 januar 2019 (CET)