Razgovor o Wikipediji:Imenski prostori

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Internet-group-chat.svg Ovo je stranica za razgovor na kojoj možete predlagati izmjene na članku.
 • Opća pitanja
 • Tehnička pitanja
 • Neutralno gledište
 • Draft, Skica, Nacrt?[uredi izvor]

  Mi izgleda nemamo ovo? Potrebno nam je kako bih mogao staviti kao prefiks na čarobnjaku. [1] Haris (razgovor) 10:03, 11 juni 2019 (CEST)

  Nije definisan taj NS. Ili da tražimo na phabrikatoru, a prethodno da se dogovorimo/diskutujemo/pričamo da li nam taj NS uopće treba? --- CH3OHCl3Radodaj H2O 11:55, 11 juni 2019 (CEST)
  Predviđen je čarobnjakom, i možda nije loše za budućnost imati to, da niko ne šara po glavnom prostoru. Haris (razgovor) 11:59, 11 juni 2019 (CEST)
  Do sada smo praktikovali da svako u svom korisničkom prostoru izradi stranice ukoliko je potrebno da se negdje "sa strane" nešto izradi. Na ovaj način se to može odvojiti u posebni imenski prostor, ali lično ne predviđam da će se to toliko koristiti. Mislim da će ustvari rezultirati na to da ćemo više imati za održavanje. Primjer: Koliko dugo članak u tom imenskom prostoru smije da postoji (na en.wikiju se predlaže 6 mjeseci)? To treba brisati, stranicu napraviti gdje je proces objašnjen itd. Dok, ako je stranica u korisničkom prostoru, onda te brige više nemaš kao administracija, a korisnici slobodu da rade sa tim šta hoće.
  Za našu malu zajednicu ja inače praktikujem: što jednostavnije, to bolje. ;) -- Edin(r) 12:54, 11 juni 2019 (CEST)