Razgovor s korisnikom:Faruk Visca

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ovaj je članak dio
Pomoći
Prvi koraci

Glavna stranica
Kako početi novu stranicu
Sadržaj članka
Interwiki
Portali Wikipedije na bosanskom jeziku
Vanjski linkovi
Slike (Datoteke)
Tabele
Stranice za razgovor
Prijavljivanje

Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Wikipedia-logo-v2-bs.svg
Faruk Visca, dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!

Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte sa drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati sa drugim korisnicima. Možete kontaktirati i neke od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta vas interesuje, čime se bavite i sl. Molimo Vas da se potpisujete na stranicama za razgovor korištenjem ~~~~ (četiri znaka tilda).

Radite zajedno sa drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme. Možete se upisati i u Wikikartu, tako da i drugi znaju gdje živite.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji. Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. CER@ (ask) 14:57, 25 septembar 2009 (CEST)

Icona de la Pluja d'Idees de la Taverna de la Viquipèdia.png
Čaršija
View-refresh.svg
Nedavne izmjene
Accessories-text-editor.svg
Pravopis
Crystal128-kanagram.svg
Jezički standardi
Čć.svg
Pravilno-nepravilno
Help-browser.svg
Najčešća pitanja
Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our village pump in English
P. S. Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.


pozdrav[uredi izvor]

Članak mora imati barem 4-5 rečenica. Sve ispod nije dovoljno. Pogledajte druge članke iz te oblasti, prikupite relevantnu literaturu i izvore pa postavite članak. Naravno, pogledajte i šablon dobrodošlice iznad. Želim Vam dosta uspjeha u radu.--CER@ (ask) 15:08, 25 septembar 2009 (CEST)

Mnogo bolje. Čestitam. Samo tako, naprijed.--CER@ (ask) 15:24, 25 septembar 2009 (CEST)

Autorska prava[uredi izvor]

Zamolio bih Vas da ne postavljate sadrzaje drugih internet stranica na Wikipediju ili ćete biti blokirani. Pozz --Amir pitaj 20:40, 25 septembar 2009 (CEST)

Još jedna molba[uredi izvor]

Zamolio bih Vas da dobro pročitate gore navedenu dobrodošlicu i sve plave linkove koji su navedeni. Time ćete malo bolje upoznati rad na Wikipediji i spriječiti brisanje Vaših članaka. Ovdje možete vidjeti razlike u članku, a ovdje kako bi članak trebao izgledati. U daljnjem se možete orijentisati na već postojećim člancima ili pitati nekog od drugih aktivnih korisnika. Pozz --Amir pitaj 22:06, 29 septembar 2009 (CEST)

Prijedlog preimenovanja[uredi izvor]

Predložio bih da promijenimo naslov članka IT Administrator u Administrator sistema ili Sistem administrator. Također da ide s malim slovom a, a ne Admin...--CER@ (ask) 09:28, 30 septembar 2009 (CEST)

Zahvaljujem se na Vašem trudu. Što se tiče stranice, morate samo dati dozvolu da se tekstovi mogu koristiti na Wikipeidiji na stranici Wikipedia:Dozvole. Što se tiče vanjskih linkova, najvećim dijelom se navode linkovi ka nezavisnim, naučnim i sličnim stranicama, dok se linkovi ka privatim stranicama izbjegavaju. Time se postiže neutralnost wikipedije i njen naučni aspekt. Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.--CER@ (ask) 10:12, 30 septembar 2009 (CEST) P.S. potpisujte se na stranicama za razgovor
Molim vas da kada pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, obavezno se potpišete uz pomoć četiri znaka ~~~~ ili tako što ćete pritisnuti znak za potpis na vrhu prozora za uređivanje. Hvala. CER@ (ask) 10:12, 30 septembar 2009 (CEST) Potpis-bs wiki.jpg

Kategorije[uredi izvor]

Možete li pogledati da bi odredili u koju od njenih podkategorija spadaju vaši članci FDE, WPA i WEP. Bolje nego da ja kategorišem, s obzirom da ne stojim baš najbolje s navedenim oblastima. Pozdrav Ado 11:45, 1 oktobar 2009 (CEST)


Uredu, evo sad ću srediti to i još neke druge tekstove. Nadam se da sam sada ovdej odgovorio kako treba, ne snalazim se baš najbolje ovdje, novi sam, ali nadam se da ću moći dati svoj doprinos. --Faruk 11:48, 1 oktobar 2009 (CEST)

Valjal sada? Javi da znam za ubuduce. Ubuduce cu za svaki tekst staviti kategoriju i linkove prema vani, bar po jedan. --Faruk 16:32, 1 oktobar 2009 (CEST)

Ako možeš, postavi pod linkove i neke druge stranice osim tvoje. Dobro je ako su na bosanskom, ali nisu loše ni ugledne institucije na drugim jezicima. Ako postavljaš samo svoje, izgleda kao spamovanje. Pozz --Amir pitaj 23:06, 1 oktobar 2009 (CEST)

Na bosanskom cu tesko naci. Na engleskom imam more linkova. Ako hoces, necu stavljati svoj link uopste, a da stavljam 3-4 na engleskom. Hajde javi mi da znam pa da popravim i da ubuduce tako radim. Pisem o onome sto poznajem i tako...

E super za kategorije, ipak sam ja bio nesiguran gdje je trebalo svrstati te članke. Što se tiče vanjskih linkova slobodno stavi i engleske ako ih nema dovoljno samo na našem jeziku. Pozdrav i puno sreće u radu Ado 12:15, 3 oktobar 2009 (CEST)