Razgovor s korisnikom:Mistake~bswiki

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ovaj je članak dio
Pomoći
Prvi koraci

Glavna stranica
Kako početi novu stranicu
Sadržaj članka
Interwiki
Portali Wikipedije na bosanskom jeziku
Vanjski linkovi
Slike (Datoteke)
Tabele
Stranice za razgovor
Prijavljivanje

Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Wikipedia-logo-v2-bs.svg
Mistake~bswiki, dobrodošli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!

Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte sa drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati sa drugim korisnicima. Možete kontaktirati i neke od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta vas interesuje, čime se bavite i sl. Molimo Vas da se potpisujete na stranicama za razgovor korištenjem ~~~~ (četiri znaka tilda).

Radite zajedno sa drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme. Možete se upisati i u Wikikartu, tako da i drugi znaju gdje živite.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji. Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. WizardOfOz talk 22:10, 7 mart 2011 (CET)

Icona de la Pluja d'Idees de la Taverna de la Viquipèdia.png
Čaršija
View-refresh.svg
Nedavne izmjene
Accessories-text-editor.svg
Pravopis
Crystal128-kanagram.svg
Jezički standardi
Čć.svg
Pravilno-nepravilno
Help-browser.svg
Najčešća pitanja
Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our village pump in English
P. S. Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.

PS: Imas odgovor na FB. --WizardOfOz talk 22:10, 7 mart 2011 (CET)

Slike[uredi izvor]

Po meni su premalene. Osim toga morali bi znati odakle su (izvor, internetska stranica), ko ih je pravio (autor zbog autorskih prava) itd. --WizardOfOz talk 23:18, 7 mart 2011 (CET)

Pogledaj ovdje po meni bi najbolje pasalo stara slika postena upotreba. --WizardOfOz talk 23:44, 7 mart 2011 (CET)
Pogledacu. A ti molim te koristi cetiri tilde za potpis na stranicama za razgovor da znam ko mi pise :D ~~~~ ili znak za potpis u alatnoj lajsni (olovka). --WizardOfOz talk 22:26, 8 mart 2011 (CET)
Zamolio bih te da uklonis copyright sa tvoje korisnicke stranice jer je inace moram pobrisati. Na Wiki se objavljuje pod CC-BY-SA ili pod GFDL licencom, pa i korisnicke stranice. U prozoru za uredjivanje ti pise:

Ako ne želite da se Vaše izmjene i doprinos mijenjaju ili distribuiraju po želji, onda ih ne šaljite ovdje. Ako ovo niste napisali lično, ove izmjene moraju biti dostupne pod uslovima u skladu sa Pravilima korištenja, i slažete se da će te slijediti sve relevantne licencne zahtjeve.

--WizardOfOz talk 20:56, 12 mart 2011 (CET)

Vaš korisnički račun će biti preimenovan[uredi izvor]

20:28, 17 mart 2015 (CET)

Renamed[uredi izvor]

04:50, 19 april 2015 (CEST)