Troloci

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Troloci su imaginarna stvorenja iz svijeta epske fantastike Točak vremena. Troloci su stvorenja koja je načinio Mračni, otac sveg zla za vrijeme velikog rata Svijetla i Sijenke u Dobu legendi. Troloci su odvratna mješavina ljudi i životinja. Mogu imati kopita, papke kljunove, gubice. Njihovi zapovjednici su Midraali, zli demoni. Većina Troloka je pobijena nakon zatvaranja rupe u zatvoru Mračnog. Međutim, Troloci su se vratili za vrijeme Troločkih ratova. Tri stotine godina su Troloci pustošili svijetom. Potpuno su uništili neke nacije, kao Manetern. Na kraju su pobijeni i otjerani u Pustoš, zle oblasti na sjeveru svijeta. Troloci su podjeljeni u družine nalik na bande kao Da'vol, Ko'ban i drugi. Troloci imaju odličan njuh i vid. Osnovna jedinica Troloka je Pesnica, koja broji oko dvije stotine Troloka.