Wikipedia:Čaršija/Pomoć

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Pomoć oko teksta[uredi izvor]

Zdravo,

Da li mi neko može pomoći i pogledati jedan članak? Hoću da se uverim da je po kriterijumima Vikipedije pre no što ga postavim. Bila bih zahvalna na pomoći!

Hvala unapred,

Anđela

Zdravo! Budite slobodni postaviti tekst, ovo je slobodna enciklopedija, a iskusnije kolege će Vas uputiti za dalje. --Haris (razgovor) 10:03, 18 novembar 2020 (CET)[odgovori]
@Andjela.bonapart:, evo i da spomenem kako bi vidjeli poruku :) --Haris (razgovor) 10:04, 18 novembar 2020 (CET)[odgovori]

Hvala mnogo na odgovoru! Tekst sam postavila već jednom, ali rekli su mi da je promotivan. :( Mnogo bi mi značilo ako biste mogli da ga preletite (odista nije dugačak) i samo me uputite na deo koji je reklaman. I ja ću Vas spomenuti :) : @Mhare:

Oprosite što opet pišem! Da li ste videli moju prethodnu objavu? : @Mhare:

Hvala!

Je li članak bio pisan s namjerom da bude reklama za Meridian? Koliko je Meridian Sport relevantan za opću enciklopediju? Pročitajte smjernicu Wikipedia:Relevantnost pa mi iskreno odgovorite. --Haris (razgovor) 23:11, 19 novembar 2020 (CET)[odgovori]

@AnToni: zasto si izbrisao clanak o Narcisu Vucini, koji sam pravila mjesecima??? Vrati ga odmah na moje igraliste, molim!

Napisao sam clanak, ali ne znam ga objaviti[uredi izvor]

Dobar dan, Nisam vrlo iskusan korisnik racunala. Napisao sam opsiran clanak za Wikipediju, ali pretesko mi je ga urediti i objaviti. Da li ima neko, ko bi mi mogao s tim pomoci? Hvala unaprijed. --Haszcz (razgovor) 17:04, 21 decembar 2020 (CET)[odgovori]

@Haszcz: Pozdrav, pošto Vam je to prvo članak preporučio bih da ga prvo napravite na stranici Vašeg igrališta (samo kliknite ovaj crveni link i tu kopirajte Vaš tekst, Korisnik:Haszcz/Igralište) i neko od iskusnijih urednika će se potruditi da Vam pomogne. Također, jedna veoma bitna napomena, nakon svakog Vašeg komentara dodajte i Vaš potpis tako što ćete jednostavno kopirati sljedeći tekst na kraj Vašeg komentara --~~~~. --Semso98 (razgovor) 18:17, 21 decembar 2020 (CET)[odgovori]
@Semso98: Hvala lijepa, tako cu i uraditi! --Haszcz (razgovor) 13:32, 22 decembar 2020 (CET)[odgovori]
Također, imate i ovu lijepu uputu: Wikipedia:Vaš prvi članak --Haris (razgovor) 21:07, 22 decembar 2020 (CET)[odgovori]

@AnToni: zasto si izbrisao clanak o Narcisu Vucini, koji sam pravila mjesecima??? Vrati ga odmah na moje igraliste, molim!

Izmjena podataka u clanku[uredi izvor]

Zdravo, da li je moguce ispraviti greske na ovom clanku https://bs.wikipedia.org/wiki/Ljiljana_Masal

Zamolila me sestra Ljiljane Masal da se neke stvari isprave koje su pogresne u clanku.

Konkretno mjesto rodjenja je Vareš Majdan, a ne Majdan kod Vareša i po nacionalnosti je bila srpkinja, a ne hrvatica.

Uredio sam to i poslao zahtjev, ali nista se nije promijenilo. Koliko se obicno ceka ta izmjena?

Da li je moguce postaviti sliku na clanak?

@AnToni: zasto si izbrisao clanak o Narcisu Vucini, koji sam pravila mjesecima??? Vrati ga odmah na moje igraliste, molim!

@AnToni: zasto si izbrisao clanak o Narcisu Vucini, koji sam pravila mjesecima??? Vrati ga odmah na moje igraliste, molim![uredi izvor]

@AnToni: zasto si izbrisao clanak o Narcisu Vucini, koji sam pravila mjesecima??? Vrati ga odmah na moje igraliste, molim!

@Haszcz:, ja sam prebacio članak na Vaše igralište: Korisnik:Haszcz/Narcis Vučina (imenski prostor Wikipedia se ne koristi za igrališta korisnika niti za nacrte članaka, već za stranice o pravilima i smjernicama, te drugim stvarima vezanim za rad na Wikipediji). Dovršite ga prema pravilima i smjernicama Wikipedije i prebacit ćemo ga u glavni imenski prostor. --Semso98 (razgovor) 21:18, 25 maj 2021 (CEST)[odgovori]

Boje partija[uredi izvor]

Ovdje (oldid) je prikaz s greškom, ispis koda tabele; ako se ispatrolira i, osim toga, ovo, ispis je OK.

Izmjene su na dvije stranice i validne su (ili nevalidne) zajedno, obje...

--5.43.80.185 19:20, 17 maj 2022 (CEST)[odgovori]

Ispis crvenog linka umjesto izabranog članka, do poslije 14:30[uredi izvor]

Sve dosad nije postavljen izabrani članak. Stavio sam Venera, ali opet je greška s dugmetom i treba dodati naslov članka kao sadržaj parametra |03-2023 u ovom šablonu.

@Srđan: Zašto si obrisao?! --77.221.2.19; 14:57, 1. mart 2023. (CET) [u]

Prvo: vrlo dobro znam kako prikaz funkcionira s obzirom na to da sam ga ja dodao na projekt. Drugo: izbrisao sam to što si dodao jer ne možeš ti izabrati članak kako ti se ćefne. Mora biti jedan od ponuđenih, osim u iznimnim slučajevima kada nijedan nije ponuđen. Treće: nije smak svijeta ako se ne doda do X sati na početku mjeseca. Četvrto, stvarno mi nije jasno zašto i dalje izbjegavaš i lokalnu blokadu a i globalno zaključavanje računa, Obsuseru. Izgleda da ćemo na kraju morati blokirati sve Telemachove opsege, ne samo zeničke. – Srđan (razgovor); 15:16, 1. mart 2023. (CET)
Znam i ja. Znaš koliko mi je važno ko je...
Izabrao sam jedan od izabranih članaka sa zvjezdicom, šta je tu problem!? Ne mora biti po tom hrvatskom nalik standardu (inače besmislen), čak uopšte ne birati takav frišak članak s mogućim greškama odmah na naslovnu nego prosto jedan od onih sa zvjezdicom. Pojedinac izmislio pravilo i sad svi to moraju pratiti, smiješno. Članak gdje je glasanje u toku nikako.
Nekom jeste, ali takvo izbjegavanje odgovora dokaz je ko je u pravu (za svaku grešku neko je odgovoran i snosiće odgovornost, uključujući neažuriranje uz istovremeno onemogućavanje drugim da ažuriraju, ti si išao do te mjere da vratiš crveni vikilink umjesto Venere). Ako si prešao sa :sr: ovdje pod većim pseudonimom nećeš ti zavoditi pravila drugima (npr. navodnici), a i pripadaš njima i tom okupacionom velikosrbijanskom CAS-u (sr+hr) pa ne cijenim više ništa...
Nisi pametniji od mene, svako ima isto pravo, ti možda i manje jer nisi stručan a miješaš se u sve iako projekat u cjelosti nazaduje jer drugi ostaju kao i ja bez riječi i samo prestanu koristiti sve. Nastavi se družiti pod pseudonimom sa sebi sličnima, očigledno da imaš/imate lični animozitet, ljubomoru, neznanje i upušćanost (a i moć/snagu umjesto pravednosti) pa se tako ponašate, ali eto sudbina je da nismo imali sreće da svijet funkcioniše, ali neki se i dalje bore.
Nećete me nikad blokirati, ni lokalno ni globalno (tek ako budem utamničen), jedino vam i trebaju ovakvi naivni kao ja pa da razabirete u udobnosti. Ja idem do kraja, stoga se historija ponavlja i sve besmisleno radi iznova i iznova. Dakle, ne izbjegavam nego nastavljam po starom jer sam u pravu a znam da mi je život uništen ali se ne predajem u borbi za istinu nikad. Ti i ne znaš šta znači da je nalog (globalno) zaključan uostalom i zašto je došlo do takvog stanja a u kakvom su stanju srpskohrvatski uz slovenački i albanski projekat te u kakvom je stanju svijet, poslušaj onu emisiju oko 19.00 na TV-u ili radiju ako si zaboravio.
--109.175.38.196; 01:00, 4. mart 2023. (CET)

Opet se ponavlja isto... Sada sam, u nadi da bude manje protivljenja, stavio isti članak koji je bio (od marta, Nasilje), a opet privremeno. Ne znam kojom metodom će se izabrati članak za prikaz na početnoj strani tokom aprila, ali narušavanje početne strane treba prestati npr. planiranjem unaprijed... Hvala i izvinjavam se ako sam opet pogriješio nešto (svejedno mislim da je bolje imati sadržaj a ne nešto neinformativno iz prostog razloga nehata i/ili čak namjernog opstruiranja).

Ako se vodim(o) Srđanovim komentarom, mogao bi tu da ide članak Noćna kretanja jer ima glas za i nijedan protiv, najbolje prošao na glasanju dosad. Zamijenit ću stoga članak Nasilje ovim člankom i nadati se da je potez dobar. --109.163.169.25; 00:19, 1. april 2023. (CEST)

@Srđan:@AnToni:@KWiki:@Mhare:@Semso98:@Palapa:@Nerko65:&@Panassko: Stavio sam Noćna kretanja, ažurirati svejedno Šablon:Istaknuti članci – spisak za sadržaj parametra |04-2023= da i dugme radi, bilo da ostane Noćna kretanja ili ako se odlučite za drugi članak iz nekog razloga. --109.163.169.25; 00:39, 1. april 2023. (CEST)

Moje korisnicko ime[uredi izvor]

Duze vrijeme sam na putu pa ne mogu naci svoje originalno korisnicko ime! Rh+-saradnik (razgovor) 19:07, 28 juli 2023 (CEST)[odgovori]