Admir Ćeremida

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Admir Ćerеmida
PseudonimiĆera II
RođenjeSarajevo, SFRJ
ŽanroviPop rock, rok, novi primitivizam
ZanimanjeMuzičar
InstrumentiBubnjevi
Karijera1981–danas
Povezani umjetniciPlavi orkestar, Teška industrija

Admir Ćerеmida (rođen 1964. godine u Sarajevu) jeste bosanskohercegovački muzičar. Najpoznatiji je kao bubnjar sarajevske pop rok grupe Plavi orkestar. U ovom muzičkom sastavu svira zajedno sa bratom blizancem Samirom Ćeremidom. Nakon Plavog orkestra svirao je od 1994 - 96 u progresivnoj rok grupi Teška industrija.[1] Admir Ćerеmida i njegov brat Samir vlasnici su muzičkog kluba "Havana" u centru Sarajeva.[2]

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Plavi orkestar

  1. Soldatski bal (1985)
  2. Smrt fašizmu (1986)
  3. Sunce na prozoru (1989)
  4. Simpatija (1991)
  5. Long Play (1998)
  6. Infinity (1999)
  7. Sedam (2012)

Teška industrija[uredi | uredi izvor]

Izvori[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "Admir Ćerеmida". discogs.com. Pristupljeno 13. 3. 2022.
  2. ^ "Ovako danas izgledaju članovi nekad najpopularnije grupe u bivšoj državi". tportal.hr. Pristupljeno 13. 3. 2022.