Brad Wright

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Brad Wright je vjerovatno najpoznatiji po svoja dva hita iz oblasti naučne fantastike Sci-Fi Channela: Stargate SG-1 i spinoffa serije, Stargate Atlantis. On je zajedno sa Jonathan Glassnerom stvorio Stargate SG-1, a Robert C. Cooper koautor sa njim Stargate Atlantisa a trenutno su on i Robert Cooper koproducenti oba šoua. Prije Stargate franšiza, bio je izvršni koproducent i pisac serija The Outer Limits,Neon Rider, Adventures of the Black Stallion, The Odyssey, Highlander, Madison i Poltergeist: The Legacy. Pojavljuje se dva puta u Stargate SG-1, u epizodi "Wormhole X-Treme!" i u "200".

U julu 2007. godine osvojio je nagradu 2007 Constellation Award u kategoriji Najbolji naučnofantastični film ili televizijska skripta za epizodu "200".

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Accessories-text-editor.svg Ovaj članak je u začetku.
Članak treba imati najmanje 5 rečenica i linkove na druge postojeće članke. Uključite se i pomozite Wikipediji proširivanjem ovog članka.