Evropski put E3

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
E 3
Evropski put E 3

Evropski put E 3, ili samo E 3, je serija puteva u Evropi i predstavlja dio međunarodnu mrežu E-puteva Ujedinjenih nacija, koja se proteže od Cherbourga, Francuska do La Rochellea, također u Francuskoj.

Put[uredi | uredi izvor]

Put je dug 459 km, a proteže se duž francuskih "routes nationales". Od Cherbourga do Carentana, proteže se duž Route nationale 13. U Carentanu, prelazi na RN 174. Zatim prelazi na "autoroute", uglavnom na A84 (koja se spaja na Raskrsnici 40) sve dok ne dođe do Saint-Lôa na Raskrsnici 16. Zatim se ponovo spaja sa RN, uglavnom na RN 136 kod Rennesa prije negko konačno, pružajući se duž Route nationale 137, stigne do krajnje destinacije u La Rochelleu.