Korisnik:Emx/Radionica/Početna strana2

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Bullet red.pngVrata zajednice Bullet red.pngČaršija Bullet red.pngPomoć Bullet red.pngVrata zajednice Bullet red.pngNajčešća pitanja Bullet red.pngWikitimovi Bullet red.pngIgralište

01:14 (UTC); ponedjeljak, 19. novembar 2018
Wikipedia ima 78.938 članaka
slobodnu enciklopediju na bosanskom jeziku.
Wbar blue.jpg
WSoS 2008 Moscow-33.jpg

John Higgins, MBE, profesionalni je škotski snukeraš. Sa 4 titule svjetskog prvaka nalazi se na 4. mjestu najuspješnijih snukeraša u modernoj eri (koje dijeli s Ronniejem O'Sullivanom); ispred njega su Stephen Hendry (7) te Steve Davis i Ray Reardon (6). Osvojio je 25 rangirnih turnira i postigao preko 500 trocifrenih brejkova, uključujući 7 maksimalnih. Od sezone 1996/97. nikad nije pao niže od 7. mjesta na listi najboljih snukeraša.

Prešavši u profesionalce 1992, do sezone 1994/95. postao je prvi tinejdžer koji je osvojio 3 rangirna turnira u sezoni. U svojoj tek 3. sezoni popeo se do 11. mjesta WPBSA-liste. Na UK Championshipu 1996. izgubio je 9-10 u finalu od tada šestostrukog svjetskog prvaka i svog zemljaka, Hendryja. Dvije godine kasnije, nakon postignutih 14 trocifrenih brejkova na turniru (što je tada bio rekord), osvojio je svoje prvo Svjetsko prvenstvo, pobijedivši branioca titule, Kena Dohertyja. Tom pobjedom došao je i do 1. mjesta WPBSA-liste, čime je prekinuo Hendryjevu osmogodišnju vladavinu. Naredne sezone osvojio je i UK Championship i Masters, postavši tek treći igrač u historiji (nakon Hendryja i Stevea Davisa) koji je istovremeno držao titulu svjetskog prvaka te pobjednika UK Championshipa i Mastersa (tzv. trostruka kruna). ...višePredložite novi

Wbar green2.jpg

Slike sedmice se stavljaju na stranice imena u formatu: Šablon:Slika sedmice/''sedmica''._''godina''. Za sadašnju sedmicu bi se slika trebala staviti na stranicu: Šablon:Slika sedmice/47._2018

Nakon što se slika izglasa za sliku sedmice, kopira se šablon ispod i stavlja na stranicu imena Šablon:Slika sedmice/47._2018 za ovu sedmicu (objašnjenje iznad).

<noinclude><center>[[Wikipedia:Slika sedmice|Pomoć]] • [[Wikipedia:Slika sedmice/Arhiva|Arhiva]]'''</center></noinclude>
<div align="center">
<span style="display:table-cell;{{{style|background:#FFFFFF;border:1px solid #000000}}}">
<!----------------slika u formatu [[Slika:ime slike|305px]]-------------->
[[Slika:ime slike|305px]]</span><br />
<!--------------opis slike koji se prikazuje ispod---------------->
 ''opis slike''
 </div><noinclude>{{Wiki slika}}</noinclude>


Wbar green3.jpg


Wbar green1.jpg
Presidency BosniaandHerzegovina.png

Predsjedništvo

Predizborna šutnja nastupila je jutros u 07.00 sati, tačno 24 sata pred otvaranje biračkih mjesta za opće izbore. Biračka mjesta otvaraju se u nedjelju, 1. oktobra, u 07.00 sati a prema Izbornom zakonu BiH, u toku 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji Bosne i Hercegovine ne smije biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju.

Google, najpopularniji web pretraživač, slavi osmu godinu postojanja. Kompanija ima otprilike 8 hiljada zaposlenika, i nalazi se u američkom gradiću Mountain View.

Dva policajca SIPA-e su povrijeđena jutros u Sarajevu kod zgrade Predsjedništva BiH, kada su ih napale četiri osobe. Napadači su uhapšeni, a u MUP-u pretpostavljaju da su policajci povrijeđeni usljed fizičkog napada.

Wikinews-logo.png Dodajte vijesti
Wbar pink.jpg


S
a
d
r
ž
a
j

Sadržaj

Wbar white.jpg
Srodni projekti
Wikimedia Fondacija omogućava tehničku, finansijsku i pravnu osnovu Wikipedije. Wikimedia omogućava još nekoliko slobodnih wiki projekta na raznim jezicima:
q:Početna strana Wikicitat
Kolekcija slobodnih citata
wikt:Main Page Wikiriječnik
Slobodan riječnik
Wikispecies: Wiki vrste
Katalog živih vrsta (engleski)
:wikinews:Main Page Wiki vijesti
Slobodan izvor vijesti
:s:Main Page Wiki izvor
Slobodna biblioteka
commons:Main Page Wikimedia Commons
Zajedničko skladište
Wikiversity Wikiversity

Wiki univerzitet

b:Početna strana Wiki knjige
Slobodne knjige i priručnici
meta:Main page Meta-Wiki
Koordinacija svih wiki projekata