Ne daj se, Nina

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Wiki letter w.svg Ovaj članak je siroče zato što nema ili vrlo malo ima drugih članaka koji linkuju ovamo.
Molimo Vas da postavite linkove prema ovoj stranici sa srodnih članaka(23-02-2012)
Bih-usa.svg Ovaj članak nije preveden ili je djelomično preveden.
Ako smatrate da ste ga sposobni prevesti, kliknite na opciju "Uredi" i prevedite ga vodeći računa o enciklopedijskom stilu pisanja i pravopisu bosanskog jezika.
Ne daj se, Nina
Orig. naslov Ne daj se, Nina
Autor(i) Fernando Gaitan
Steven Zanoški
Philippa Burne
Ivan Pavličić
Glumci Lana Gojak
Robert Kurbaša
Kristina Krepela
Petar Ćiritović
Bojana Ordinačev
Porijeklo Hrvatska
Br. epizoda 110 epizoda
Trajanje 30 minuta
Emitiranje
Emitiranje 3. januar 20084. august 2008

Sinopsis[uredi | uredi izvor]

Serija "Ne daj se, Nina" snimljena je po jednoj od najuspješnijih kolumbijskih telenovela "Ružna Betty" (Yo soy Betty, la Fea), autora Fernanda Gaitana. Uz potonju, najpoznatije ekranizacije ružne Betty su i meksička "Ružna ljepotica" (La Fea mas Bella), njemačka "Zaljubljena u Berlinu" (Verliebt in Berlin) i američka "Ružna Betty" (Ugly Betty).

U svijetu visoke mode, izgled, ljepota i novac odrednice su uspjeha. U taj svijet lažnog sjaja ulazi mlada Nina Brlek, čista suprotnost svemu što on predstavlja. Nina je djevojka neugledne vanjštine, ali marljiva, inteligentna i obrazovana. Nedostaje joj ponešto manira, društvene snalažljivosti, samopouzdanja i estetske uglađenosti.

Iako zavidne biografije, Nina ne uspijeva dobiti posao u prestižnoj hrvatskoj modnoj kući "H-Moda", koja pod svojom upravom izdaje i časopis "Helena". Vlasnik H-Mode je Viktor Glowatzky, koji je spreman porodični posao prepustiti svom sinu Davidu. Za poziciju predsjednika H-Mode, bori se i Petar Vidić, brat Davidove zaručnice Barbare. Mjesto Davidove tajnice, za koje se prijavila Nina, je dobila Patricija Vučković, Barbarina prijateljica. No, odlukom Davidova oca, upravo Nina dobija mjesto sekretarice. Kako će se neugledna Nina snaći u svijetu glamura, mode i blještavila?

Zanimljivosti[uredi | uredi izvor]

  • Serija je u Hrvatskoj počela s emitiranjem u prvim počecima 2008-e godine, ali u drugim zemljama, tačnije u Srbiji i našoj zemlji, počela je s emitiranjem već u 11. mjesecu 2007.
  • Serija je jako popularna u Srbiji, gdje se emitira triput sedmično na srpskom FOX-u. Za vrijeme potpisivanja autograma u Beogradu, glumci iz serije su morali bježati od horde obožavatelja koji su ih skoro pokosili.
  • Glumci iz serije, Edvin Liverić i Linda Begonja, ušli su u kuću Big Brothera krajem sezone kako bi stanari lakše prošli tjedni zadatak, koji je bio "snimanje sapunice".
  • Početkom 2008-e godine, u novinama je objavljena vijest kako srpski FOX prekida saradnju s RTL-om, usprkos visokoj gledanosti serije. Nije poznato hoće li se snimati druga sezona serije.
  • Počevši od 7. aprila 2008. RTL je preselio seriju u novi termin, 19:35, te se serija prikazuje u polusatnom formatu. Serija je zamijenila sapunicu "Zabranjena ljubav", čije završne epizode RTL još uvijek nije prikazao.

Likovi[uredi | uredi izvor]

Trenutna glavna postava[uredi | uredi izvor]

Glumac/glumica Lik Trajanje
Lana Gojak Nina Brlek 2008-danas
Robert Kurbaša David Glowatzky 2008-danas
Petar Ćiritović Petar Vidić 2008-danas
Bojana Ordinačev Patricija Vučković 2008-danas
Kristina Krepela Barbara Vidić 2008-danas
Andrija Milošević Marko Savić 2008-danas
Edvin Liverić Aleks Kralj 2008-danas
Vanda Božić Koraljka Gabrek 2008-danas
Linda Begonja Monika Marinović 2008-danas
Ivana Boban Sanja Poljak 2008-danas
Hana Hegedušić Martina Spišić 2008-danas
Jasna Bery Mira Brlek 2008-danas
Ljubo Zečević Vlado Brlek 2008-danas
Ivan Pelušić Davor Brlek 2008-danas
Edis Žilić Nikola Buljubašić 2008-danas
Ankica Dobrić Sofija Glowatzky 2008-danas
Ante Čedo Martinić Viktor Glowatzky 2008-danas
Kristina Bajza Ines 2008-danas
Saša Buneta Branko Kovačević 2008-danas

Gostujuće uloge[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]