No Name

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

No Name ("Bezimeni") je šestočlani sastav iz Podgorice. Na Eurosongu 2005. u Kijevu, No Name su sa pjesmom Zauvijek moja osvojili 7. mjesto za Srbiju i Crnu Goru. Grupu čine: Marko Prentić, Danijel Alibabić, Bojan Jovović, Branko Nedović i Dragoljub Purlija. 2006. 2006. godine se ponovo, iako nije u praksi, prijavljuju na nacionalni izbor za predstavnika SCG na Evroviziji. Na crnogorskom izboru osvajaju 2. mjesto, a na velikom finalu, iz samo njima znanih razloga, žiri iz Crne Gore dodjeljuje sve ocjene 12 No Nameu, dok srbijanskim izvođačima dodjeljuju sve nule. Ovo je dovelo do jednog od najvećih skandala u histroji takmičenja. Zbog strašnog negodovanja publike, ali i protesta nekoliko dana poslije, niko iz SCG nije otišao na Eurosong. Ovo bi ujedno bio zadnji put da se ta zemlja predstavila na Eurosongu jer se nakon toga državna zajednica raspala, a sljedeće godine su nastupile odvojeno gdje je Srbija pobijedila.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]