Razlika između izmjena na stranici "Bačka Topola"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Uklonjeno 947 bajtova ,  prije 14 godina
nema sažetka izmjene
m
'''Bačka Topola''' je grad i središte istoimene općine u sjevernom dijelu [[Bačka|Bačke]], u [[Vojvodina|Vojvodini]], na sjeveru [[Srbija|Srbije]].
{{prijevod}}
Na severu se graniči sa općinom [[Subotica]], na sjeveroistoku sa općinom [[Senta]], na istoku sa općinom [[Ada]], na jugoistoku je općina [[Bečej]], na jugu se nalazi općina [[Mali Iđoš]], na jugozapadu je općina [[Kula]], a na zapadu općina [[Sombor]].
{{preuređivanje}}
Bačkotopolska općina ima 23 naselja: Pačir,Pobeda, Stara Moravica, Gunaroš, Bački Sokolac, Bagremovo, Tomislavci, Bogaroš, Karađorđevo, Njegoševo, Mali Beograd, Bačka Topola, Zobnatica, Bajša, Mićunovo, Panonija, Novo Orahovo, Srednji Salaš, Obornjača, Gornja Rogatica, Kavilo, Krivaja i Svetićevo.
 
Naselja su izgrađena na plodnom černozemu lesne zaravni ispresjecane rječicama i dolinama sa umjereno-kontinentalnom klimom sjevernobačkog tipa. Kroz općinu prolazi željeznička pruga i autoput pravca [[Beograd]]-[[Subotica]]-[[Budimpešta]], kao i sobraćajnice koje povezuju [[Senta|Sentu]] i [[Sombor]], [[Bečej]] i [[Bajmok]], [[Bačka Palanka|Bačku Palanku]] i [[Horgoš]].
'''Bačka Topola''' je grad i središte istoimene općine u sjevernom dijelu [[Bačka|Bačke]], u [[Vojvodina|Vojvodini]], na sjeveru [[Srbija|Srbije]]. Izgrađen je u dolini rječice Krivaja i na brežuljkastom terenu Telečke lesne zaravni. U njemu se ukraštaju putni pravci od sjevera ka jugu i od istoka ka zapadu. Prema posljednjem popisu iz [[2002]]. godine u općini je živjelo oko 38.245 stanovnika, a u gradu oko 16.600 ljudi. Najveću grupu činili su [[Mađari]] sa 59% stanovnika.
Prema posljednjem popisu iz [[2002]]. godine u općini je živjelo oko 38.245 stanovnika, a u gradu oko 16.600 ljudi. Nacionalna struktura stanovništva je sljedeća: [[Mađari]] – 59%, [[Srbi]] – 30%, [[Crnogorci]] – 1,4%, [[Rusini]] – 0,8%, [[Slovaci]] – 0,5%, ostali – 8,3%.
 
{{Srpske općine}}
{{Stub-geog}}
Opština Bačka Topola nalazi se u Vojvodini, u središnjem delu Bačke, na površini od 596 km2.
 
Na severu se graniči sa opštinom Subotica, na severoistoku sa opštinom Senta, na istoku sa opštinom Ada, na jugoistoku je opština Bečej, na jugu se nalazi opština Mali Iđoš, na jugozapadu je opština Kula, a na zapadu opština Sombor.
Bačkotopolska opština ima 23 naselja:
 
 
 
 
 
 
1. Pačir
 
13. Pobeda
 
 
 
2. Stara Moravica
 
14. Gunaroš
 
 
 
3. Bački Sokolac
 
15. Bagremovo
 
 
 
4. Tomislavci
 
16. Bogaroš
 
 
 
5. Karađorđevo
 
17. Njegoševo
 
 
 
6. Mali Beograd
 
18. Bačka Topola
 
 
 
7. Zobnatica
 
19. Bajša
 
 
 
8. Mićunovo
 
20. Panonija
 
 
 
9. Novo Orahovo
 
21. Srednji Salaš
 
 
 
10. Obornjača
 
22. Gornja Rogatica
 
 
 
11. Kavilo
 
23. Krivaja
 
 
 
12. Svetićevo
 
 
 
 
 
Naselja su izgrađena na plodnom černozemu lesne zaravni ispresecane rečicama i dolinama sa umereno-kontinentalnom klimom severnobačkog tipa. Kroz opštinu prolazi železnička pruga i autoput pravca Beograd-Subotica-Budimpešta, kao i sobraćajnice koje povezuju Sentu i Sombor, Bečej i Bajmok, Bačku Palanku i Horgoš.
 
Grad Bačka Topola nalazi se na 45° 49´ severne geografske širine i 19° 39´ istočne geografske dužine. Izgrađen je u dolini rečice Krivaja i na brežuljkastom terenu telečke lesne zaravni. U njemu se ukraštaju putni pravci sever-jug i istok-zapad.
 
Od Subotice je udaljen 32 km, od Sente i Bečeja oko 40 km, od Sombora 45 km i od Novog Sada 69 km.
 
Prema poslednjem popisu 2002. godine, opština Bačka Topola ima ukupno 38.242, a grad Bačka Topola 16.600 stanovnika. Nacionalna struktura stanovništva je sledeća: Mađari – 59%, Srbi – 30%, Crnogorci – 1,4%, Rusini – 0,8%, Slovaci – 0,5%, ostali – 8,3%.
26.712

izmjena

Navigacija