Razlika između verzija stranice "Prehrambeno inženjerstvo"

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
[pregledana izmjena][pregledana izmjena]
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m KWiki je premjestio stranicu Prehrambeni inženjering na Prehrambeno inženjerstvo
m pravopis, replaced: inženjering → inženjerstvo (5)
 
Red 1: Red 1:
{{Nedostaju izvori}}
{{Nedostaju izvori}}
'''Prehrambeni inženjering''' je [[tehnika|tehnička]] disciplina koja se bavi proizvodnjom i preradom namirnica. Prehrambeni inženjering uključuje kontrolisane biološke , hemijske i fizičke procese.
'''Prehrambeno inženjerstvo''' je [[tehnika|tehnička]] disciplina koja se bavi proizvodnjom i preradom namirnica. Prehrambeni inženjerstvo uključuje kontrolisane biološke , hemijske i fizičke procese.
Osim toga, Prehrambeni inženjering uključuje: projektiranje, konstruiranje, stavljanje u pogon objekata prehrambene industrije i u njih uključenih procesa. Prehrambeni inženjering obuhvata kompresivan pristup koji povezuje primarnu poljoprivrednu proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda. Između ostalog, prehrambeni inženjering se bavi i konstrukcijom strojeva, opreme i uređaja koji se koriste u preradi namirnica.
Osim toga, prehrambeno inženjerstvo uključuje: projektiranje, konstruiranje, stavljanje u pogon objekata prehrambene industrije i u njih uključenih procesa. Prehrambeno inženjerstvo obuhvata kompresivan pristup koji povezuje primarnu poljoprivrednu proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda. Između ostalog, prehrambeno inženjerstvo se bavi i konstrukcijom strojeva, opreme i uređaja koji se koriste u preradi namirnica.


== Također pogledajte ==
== Također pogledajte ==
Red 9: Red 9:


{{u začetku}}
{{u začetku}}

[[Kategorija:Ishrana]]
[[Kategorija:Ishrana]]
[[Kategorija:Inženjerstvo]]

Trenutna verzija na dan 15 april 2015 u 22:53

Prehrambeno inženjerstvo je tehnička disciplina koja se bavi proizvodnjom i preradom namirnica. Prehrambeni inženjerstvo uključuje kontrolisane biološke , hemijske i fizičke procese. Osim toga, prehrambeno inženjerstvo uključuje: projektiranje, konstruiranje, stavljanje u pogon objekata prehrambene industrije i u njih uključenih procesa. Prehrambeno inženjerstvo obuhvata kompresivan pristup koji povezuje primarnu poljoprivrednu proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda. Između ostalog, prehrambeno inženjerstvo se bavi i konstrukcijom strojeva, opreme i uređaja koji se koriste u preradi namirnica.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]