Razgovor:Kur'an

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

I Hrvati su dobili svoj prijevod Kur'ana koji je načinio književnik Tomislav Dretar 2003. g. u Bruxellesu. Prvo eBook izdanje uredio je publicist i inž elektronike Salih Ćavkić,nastanjen u Flandriji, a obojica su iz Bihaća.

Pravilna upotreba bibliografske reference Kur'ana[uredi izvor]

Može li ko objasniti kako se pravilno citira Kur'an u članku. Također, treba li navesti prevod ili izdanje na našem jeziku ili ne?--Benjamin 13:28, 27 juli 2006 (CEST)

   Selam, poželjno je da se pri citiranju koristi Korkutov ili Karićev, eventualno Durakovićev prijevod, mislim da su ti prevodi dovoljni, ukoliko baš postoji potreba za nekim drugim prijevodom, npr. da se pokaze razlika onda je poželjno prvo to ispostati na diskusiju ili posebno naznačiti korišteni prijevod i obrazložiti na diskusiji. Samo nemojte neke prijevode tipa Mustafa Mlivo ili nešto tako osim ako nije specifično koliko i neuropsihofarmakologija. Tnx :) Koljenovic 14:05, 5 august 2006 (CEST)

dio "Kur'an je nazm-i ilahi " u članku[uredi izvor]

Gore pomenuti dio članka je toliko nebulozan i pun grešaka činjeničnih i gramatičkih da je to naprosto nemoguće ispraviti, od samog naslova pa do kraja. Text je kopiran sa toliko amaterske stranice da bole oči dok čitaš. Ko god se imalo razumije u Kur'ansku nauku to vidi na prvi pogled. Mislim da taj dio texta ( dakle samo" Kur'an je nazm-i ilahi") ruši ugled ne samo autora već i wikipedie uopšte. --Bosniarasta 09:39, 1 maj 2009 (CEST)

OK. Onda cu ga skloniti jer krsi autorska prava (ako je kopiran sa druge internet stranice). Ovakva obrazlozenja su validna ali sklanjanje bez razloga izgleda kao vandalizam. --Amir pitaj 09:46, 1 maj 2009 (CEST)

Zahtjev za izmjenu, 21. januar 2017[uredi izvor]

Molim vas dodajte na external links Sistem pretraživanja bosanskog prevoda Kur'ana www.mojkuran.com