Shihan Toshihiro Oshiro

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Shihan Toshiro Oshiro

Shihan Toshihiro Oshiro (大城 利弘) rođen je 1. maja 1949. god. u Haneji na Okinavi. Karate (Shorin-Ryu) počinje trenirati od svoje 6 godine pod vodstvom Majstora Masao Shima. Kasnije počinje trenirati Kobudo (Yamanni-Ryu) pod vodstvom majstora Chogi Kisabe. Trenutno živi u SAD-u u gradu San Mateo. Glavni je i odgovorni instruktor u internacionalnoj organizaciji RBKD Ryukyu Bujutsu Kenkyu Doyukai u SAD-u. Cilj organizacije je da se sačuvaju i usavršavaju borilačke vještine sa Okinave.

Svake godine daje seminare širom SAD i Evrope gdje se i nalazi dosta njegovih učenika i sljedbenika. U Evropi možete naći RBKD Dojo u Slovačkoj, Danskoj, Švedskoj, Austriji, BiH, Njemačkoj, Francuskoj, Španiji...

Oshiro Shihan jedan od glavnih autoriteta u svijetu u oblasti Karatea i Kobuda.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]