Arash

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Arash
Arash 2009.jpg
Osnovne informacije
Žanrovi Perziski pop, Hip hop, R&B, Dance (muzika), House
Karijera 2005-
Izdavači Warner Music Scandinavia (WEA)
Veb-sajt www.arash.com

Arash Labaf je iransko-švedski pjevač.

Rođen je 23. aprila 1977. u Teheranu, no danas živi daleko od rodnog grada i zemlje u Malmeu, u Švedskoj. Ime je dobio po iranskom heroju koji je spasio veliki broj ljudi u zemljotresu prije 30 godina u kojem je poginulo preko 100.000 ljudi. Njegov prvi album izdali su Warner Music Group u junu 2005. nakon što je završio koledž. Njegovi singlovi "Boro, Boro" (Odlazi) i "Temptation" (zajedno sa Rebeccom Zadig) postali su hitovi širom Evrope i Bliskog Istoka. Veliki uspjeh je bio njegovo pojavljivanje na preko 20 MTV kanala širom svijeta. Također izdao je pjesmu na ruskom "Vostochnie Skazi", koja je bila ruska verzija "Temptation".

Arash je ušao u historiju iranske muzike nakon dueta sa Shaggyem, pjesma se zove "Dunya" i mješavina je bliskoistočne, reggae i hip-hop muzike.

Diskografija[uredi | uredi izvor]


System-users.svg Nedovršeni članak Arash koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.