James Spader

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
James Todd Spader
ActorJamesSpader.png
Rođenje (1960-02-07) 7. februar 1960 (58 god)
Boston, SAD

James Todd Spader (7. februar 1960. Boston, Massachusetts) američki glumac poznat po svojim "otkačenim" ulogama u filmovima Seks, laži i videokaseta (za koji je dobio nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Kanu), Zvjezdana vrata i Sekretarica.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • Shadow of Fear (2004)
  • I Witness (2003)
  • Alien Hunter (2003)
  • "Sekretarica" (Secretary - 2002.)
  • Speaking of Sex (2001)
  • Supernova (2000)
  • Slow Burn (2000)
  • The Watcher (2000)
  • Curtain Call (1999)
  • Keys to Tulsa (1997)
  • Driftwood (1997)
  • Curtain Call (1997)
  • Critical Care (1997)
  • 2 Days in the Valley (1996)
  • "Sudar" (Crash - 1996.)
  • Dream Lover (1994)
  • Wolf (1994)
  • "Stargate SG-1" (Zvjezdana vrata - 1994.)
  • The Music of Chance (1993)
  • Storyville (1992)
  • Bob Roberts (1992)
  • True Colors (1991)
  • Bad Influence (1990)
  • "Bijela palača" (White Palace - 1990.)
  • The Rachel Papers (1989)
  • "Seks, laži i videovrpca" (Sex, Lies, and Videotape - 1989.)
  • Jack's Back (1988)
  • Baby Boom (1987)
  • Less Than Zero (1987)
  • Mannequin (1987)
  • Wall Street (1987)
  • Pretty in Pink (1986)
  • The New Kids (1985)
  • Tuff Turf (1985)
  • Endless Love (1981)

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Upozorenje: Postavljeni ključ sortiranja "Spader, James" zamjenjuje raniji ključ "Spader, James Todd".