Razgovor s korisnikom:Bokim

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Bokim, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. Amir pitaj 10:14, 19 april 2009 (CEST)Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Bot[uredi izvor]

Šta treba pomoći oko bota? Za flag najmanji problem --CER@ (ask) 13:49, 15 juni 2009 (CEST)

Da, bot mi je preko pywikipedia.--CER@ (ask) 13:57, 15 juni 2009 (CEST)
OK, nema frke, slobodno ga pusti,--CER@ (ask) 14:01, 15 juni 2009 (CEST)
Vidim riješio si ga. OK, srećno. --CER@ (ask) 14:37, 18 juni 2009 (CEST)
Mislim da može se ovdje vidjeti: ovdje --CER@ (ask) 14:43, 18 juni 2009 (CEST)
Mozes ovdje, ali otidji jos jednom na postavke i ponovo sjedini racun. Bs racun ti se jos ne vidi. --Amir pitaj 14:47, 18 juni 2009 (CEST)

Broj izmjena[uredi izvor]

Ni ja nisam siguran za izmjene. Ima nekih par sedmica kako su standardni brojači krahirali i ne pokazuju uredno broj izmjena. Ado 21:21, 6 juli 2009 (CEST)

Bot[uredi izvor]

Kako misliš šta sam sve radio? Uglavnom radi na interwiki, a imao sam i par poslova oko izmjena teksta (npr. "Slika" -> "Datoteka") i poslovi oko odabranog članka na dr. wikijima (featured.py)--CER@ (ask) 14:39, 15 juli 2009 (CEST)

Nisam to radio, pa ti ne znam ništa o tome reći--CER@ (ask) 14:57, 15 juli 2009 (CEST)
Meni je postavljena uvijek ista naredba: interwiki.py -lang:xx -continue -autonomous, gdje je xx = bs, sr ili neka druga. A kad započinjem s nekim drugim jezikom umjesto -continue pišem -start:A ili -start:!. Naravno da je sve automatski, ne znam šta te ima ispitivati. Osim ako nije nešto u redu.--CER@ (ask) 15:07, 15 juli 2009 (CEST)
Boki ako imas problema sa botom pitaj Korisnik:Ante Perkovic on godinama radi s njim.
To ustvari nisu greške nego upozorenja. Nije uopšte problem s botom, nego sa wikijima na kojima nije izvršen update na MW 1.16. Ti možeš samo updatovati bota, ovdje--CER@ (ask) 07:41, 16 juli 2009 (CEST)

Zamjena teksta[uredi izvor]

Pogledaj ovo replace.py --CER@ (ask) 10:45, 24 august 2009 (CEST)