Razgovor s korisnikom:Elephant~bswiki

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Elephant~bswiki, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. Amir pitaj 21:57, 13 mart 2009 (CET)Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Molim vas da za provjeru izgleda članka koristite opciju „Prikaži izgled“.
Učestalim korištenjem opcije „Sačuvaj članak“ opterećavate stranicu nedavne izmjene i historiju članka. Hvala. Amir pitaj 09:15, 12 april 2009 (CEST)
Prikaži izgled.jpg

Zamolio bih Vas da ne postavljate slike zaštićene autorskim pravima. Poz --Amir pitaj 08:45, 19 juli 2009 (CEST)

Autorska prava[uredi izvor]

Ne postavljajte tekstove sa drugih internet stranica. --Amir pitaj 08:53, 19 juli 2009 (CEST)

Upozorenje[uredi izvor]

Kao zadnje upozorenje prije blokade: pročitajte iznad navedeni šablon dobrodošlice da bi upoznali pravila Wikipedije na bosanskom jeziku i rad na Wikipediji. Također bih Vas zamolio da koristite bosanski pravopis. Poz. --Amir pitaj 14:34, 19 juli 2009 (CEST)

Ceca[uredi izvor]

Izmjene na članku su vraćene. Zamolio bih Vas za nagađanja i rekla-kazala koristite forume a ne Wikipediju. Kada postavljate nesto u članak, morate navesti i reference. Znači ne mediji navode... nego "taj i taj medij, navodi to i to" te uz to navedete provjerljive reference. Pozdrav --Amir pitaj 22:56, 14 august 2009 (CEST)

Zamolio bih Vas da mi kažete koje riječi od gore navedenih niste razumjeli? Za podatke su potrebni izvori. --WizardOfOz 20:28, 19 oktobar 2009 (CEST)

Vaš korisnički račun će biti preimenovan[uredi izvor]

20:25, 17 mart 2015 (CET)

Renamed[uredi izvor]

04:48, 19 april 2015 (CEST)