Razgovor s korisnikom:Info

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Commons-emblem-notice.svg

Info, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Selam[uredi izvor]

Izgleda da je još neko iz Chicaga osim mene. Vseferovic 05:50, 19 septembar 2006 (CEST)

Opcija "Prikaži izgled"[uredi izvor]

Molim vas da koristite opciju "Prikaži izgled" prije nego što sačuvate članak. Tom opcijom možete da vidite izgled članka bez memorisanja istoga. Pozdrav. --Elmir[demicx] 10:45, 7 oktobar 2006 (CEST)

Nije naveden izvor slike Slika:Hisham.jpg[uredi izvor]

Hvala vam za postavljanje Slika:Hisham.jpg. Primijetio sam da u opisu sliku nije specificirano ko je kreirao sliku, dakle status copyrighta je nejasan. Ako ste vi kreirali tu sliku, onda trebate pojasniti zašto mi imamo prava da je koristimo na Wikipediji (pogledajte iznad za copyright šablone). Ako vi niste kreirali sliku, onda morate specificirati gdje ste je pronašli i sl., u većini slučajeva link na stranicu gdje ste je pronašli i uslove upotrebe sadržaja te stranice.

Ako slika nema copyright oznaku, onda se treba dodati. Ako ste vi kreirali/uslikali sliku, audio ili vdeo onda {{GFDL-ja}} šablon može biti korišten da bi slika bila postavljena pod GFDL licencom. Ako vjerujete da slika udovoljava kriterijama poštene upotrebe (engleski: fair use), onda koristite šablon kao {{fairuse}} ili neki od primjerenih šablona sa Wikipedia:Šabloni za slike#Fer_upotreba. Pogledajte Wikipedia:Šabloni za slike za cijelu listu šablona koji se mogu koristiti. Ako ste postavili još datoteka, molimo vas da provjerite i njihov izvor također. Spisak datoteka koje ste postavili možete naći ovdje. Slike bez izvora i bez pravilnih copyright šablona će biti obrisane sedmicu dana nakon postavljanja. Emx 13:47, 10 oktobar 2006 (CEST)

Nazim Haqqani[uredi izvor]

Selam, Info
Vidim da si bio stupio u kontakt sa mnom i postavio pitanje pa se pokajao (vjerovatno kad si procitao razgovor o datom članku)..
Nije nikakav problem da pišeš o sufijama ali se treba o tome i naznačiti da ne bi došlo do zabune onima kkoji nisu upoznati sa temom..
U svakom slučaju - sve najbolje u daljem radu ! --Nihad 21:52, 6 novembar 2006 (CET)

Ja sam promijeni kategoriju Sufi na Tasavuf, pod kojom su i ostale sufije na Wikipediji. Molim vas da ili koristite ovu kategoriju ili da prebacite ostale sufije u novu, tj. Sufi(je) kategoriju. Sve najbolje. --Benjamin 11:03, 6 februar 2007 (CET)