Razgovor s korisnikom:Tajib Omerdić

Sadržaj stranice nije podržan na drugim jezicima.
S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Tajib Omerdić, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.



Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Članak[uredi izvor]

Tajibe, evo sada sam počeo da tvoj članak prilagođavam enciklopedijskom stilu. Npr. sljedeće rečenice se ne bi trebale stavljati u članak jer nisu u duhu enciklopedije nego su klasična esejistika:

"Kada je bilo najpotrebnije svojim dugogodišnjim iskustvom u policiji nadmudrio je rušitelje Bosne i naoružao Gračanicu s oružjem teritorijalne obrane. Nije dozvolio da Gračanica šaptom padne. Svojim vezama u Zagrebu omogućio je daljnje naoružavanje Tuzlanske regije vodeći računa da Gračanica ne ostane zapostavljena. Velika većina građana općine Gračanica Tajiba smatraju najzaslužnijim za obranu Gračanice."

Dakle, umjesto pohvala, metafora i hiperbola, dovoljno je navesti podata:

"Tajib Omerdić je dao doprinos u odbrani BiH naoružavanjem branilaca."

Također, tekstovi ili pjesme se ne navode u člancima osim nekog značajnog citata ili baš poznate pjesme. Emir Kotromanić 12:52, 11 august 2007 (CEST)[odgovori]

Registar pisanja[uredi izvor]

Evo sad sam pogledao tvoj registar, nema nikakvog zapisa o promjenama. Možda nisi snimio promjene. Imaš dole ova dva dugmeta, Sačuvaj članak i Prikaži izgled. Ako hoćeš da snimiš izmjene ideš na prvi. Što se tiče članka Tajib Omerdić obradio sam ga u enciklopedijskom duhu. Emir Kotromanić 13:07, 11 august 2007 (CEST)[odgovori]

Stil pisanja[uredi izvor]

Tajibe, opet ti skrećem pažnju da rečenice tipa: "Smatra se dobrim policajcem" ne pripadaju enciklopediji. Dakle, samo se navode suhe činjenice, fakti za enciklopediju. Članak je sada sasvim solidan nema potrebe za daljim promjenama. Pozdrav. Emir Kotromanić 13:39, 11 august 2007 (CEST)[odgovori]