Charlotte Hornets

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Charlotte Hornets je košarkaški klub, iz Charlotte, SAD, koji igraju u NBA ligi. U ligi su od 2004. godine, a njihovim dolaskom, liga broji sadašnjih 30 klubova.

Domaće dvorane[uredi | uredi izvor]

Charlotto Coliseum (2004-2005)

Time Warner Cable Arena (2005-i dalje)

Historija kluba[uredi | uredi izvor]

Nakon 2002. godine, i preseljenja Charlotte Hornetsa, u New Orleans, grad i liga su se dogovorili da osnuju novi klub u Charlotti. Uz brojne zainteresovane, uključujući i bivšu NBA zvijezdu Larry Birda, prihvaćena je ponuda grupe koju je predvodio Robert L. Johnson (koji je većinski vlasnik).

Sasvim očekivano, u prvoj sezoni i nisu napravili neki uspjeh, završivši sezonu uz omjer od samo 18 pobjeda i 64 poraza. Ipak su u prvoj sezoni uspjeli pobijediti, aktuelne prvake Detroit Pistonse i na posebno veselje navijača, Hornetse.

Drugu sezonu su završili uz omjer 26-56 čime su ostvarili mali napredak, ali nedovoljno za doigravanje.

Klub je trenutno u teškoj financijskoj situaciji.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]