Druga nogometna liga FBiH (Centar)

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Druga nogometna liga FBiH (Centar)
Država Bosna i Hercegovina
Konfederacija UEFA
Osnovana 2002.
Broj ekipa 16
Nivoi na piramidi Nivo 3
Domaći kup(ovi) Kup BiH
Soccerball current event.svg Druga nogometna liga Federacije Bosne i Hercegovine Centar 2011/12.

Druga liga FBiH - Centar je regionalno ligaško takmičenje trećeg stepena u nogometu koje se odigrava na području tri kantona Federacije BiH. Takmičenje obuhvata klubove iz Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona i Bosansko podrinjskog kantona. Organizator takmičenja je Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine.

Struktura lige[uredi | uredi izvor]

Druga liga FBiH - grupa Centar se sastoji od klubova iz Nogometnih saveza Sarajevskog, Zeničko-dobojskog i Bosansko-podrinjskog kantona koji se takmiče u trećem rangu ligaškog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Prvoplasirani tim na kraju sezone ulazi u viši rang takmičenja - Prvu ligu FBiH. Tri posljednje ekipe na kraju sezone napuštaju drugu ligu a mjenjaju ih prvoplasirani iz kantonalnih liga Sarajevskog, Zeničko-dobojskog i Bosansko-podrinjskog kantona.

Timovi Druge lige FBiH - Centar[uredi | uredi izvor]

Sezona 2011/2012[uredi | uredi izvor]

Ekipa Lokacija
Natron Maglaj
Rudar Breza
Stupčanica Olovo
Mladost Župča
Bosna Sarajevo
TOŠK Tešanj
Mladost Kakanj
Borac Jelah
Radnik Hadžići
Usora Žabljak
Bosna Visoko
Ozren Semizovac
Azot Vitkovići
Vratnik Sarajevo
Ilijaš Ilijaš
Biser Sarajevo