Kaliopi

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigacija, traži
Kaliopi Bukle
Example alt text
Kaliopi Bukle
Rođenje

28. decembar 1966.

Ohrid, SFRJ
Zanimanje pjevač, kompozitor, tekstopisac, umjetnik
Web-stranica: Službena stranica

Kaliopi Bukle (makedonski: Калиопи Букле; 28 decembar 1966., Ohrid, SFRJ) ili poznatija kao Kaliopi, je makedonska pjevačica i tekstopisac, pop-diva i poznata balkanska muzičarka[1]. Kaliopi je jedna od najpoznatijih vokala balkanske muzičke scene, prepoznatljiva po svom specifičnom glasu. Slavu je stekla kompozicijama "Bato", "Oboi me", "Mesečina", "Na pat do Makedonija" i drugima.

Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • 1986 – Kaliopi
  • 1987 – Rodjeni
  • 1999 – Oboi Me
  • 2001 – Ako denot mi e noḱ
  • 2002 – Najmila – Live and Unreleased
  • 2003 – Ne mi go zemaj vremeto
  • 2005 – Me, Isadora
  • 2007 – The Best Of
  • 2008 – Želim ti Reči
  • 2009 – Oblivion (ft. Edin Karamazov)
  • 2010 – Poraka
  • 2013 - Melem

Singlovi[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


Flag of Macedonia.svg Nedovršeni članak Kaliopi koji govori o Republici Makedoniji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.