Razgovor s korisnikom:Dzida888

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Dzida888, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani.Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Pozdrav[uredi izvor]

Ovako se ne povezuju interni linkovi prema drugim člancima. Pročitajte pomoć oko uređivanja Wikipedije.--- CH3CH2OCl3Radodaj H2O 17:43, 28 juni 2017 (CEST)

Kategorizacija se vrši na ovaj način: na dnu članka stavlja se u uglatu zagradu npr. [[Kategorija:Filmovi iz 2017.]]. Za preuređivanje trebate članak "očistiti" tj. rečenice tipa: ...puštena je u publiku... treba promijeniti. Ne može se tako reći za neku predstavu. Valjda ...prikazana je publici... ili slično.--- CH3CH2OCl3Radodaj H2O 18:35, 28 juni 2017 (CEST)
Odlično vam ide. Samo nastavite. --- CH3CH2OCl3Radodaj H2O 19:06, 28 juni 2017 (CEST)
Sve zavisi od Googla, mi na to ne možemo uticati. Lakše vam je komunicirati ovdje preko ove stranice (koja se naziva: Razgovor) nego u sažetak jer vas sagovornik ne može pratiti šta ste napisali. Pozdrav, --- CH3CH2OCl3Radodaj H2O 19:31, 28 juni 2017 (CEST)