Razgovor s korisnikom:Roserbud

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Commons-emblem-notice.svg

Roserbud, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. Munja (razg.) 23:38, 27 august 2014 (CEST)



Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Pozdrav[uredi izvor]

Trebate pročitati pravila Wikipedije. Nema postavljanja članaka koji nisu od važnosti za Wikipediju, kao ni slika za iste. Pročitajte još jednom pravila koja su objavljena na vašoj stranici za razgovor (u dobrodošlici). --Munja (razg.) 01:38, 28 august 2014 (CEST)

Ovdje se radi o biografiji muzicara/pjevaca kao sto vidite. Nije mi jasno zasto to nije od važnosti Wikipediji?--Roserbud (razgovor) 14:37, 28 august 2014 (CEST)

Muzičar kojeg navodite nije baš "popularan". Pogledajte šta nije Wikipedia! Lp --Munja (razg.) 14:39, 28 august 2014 (CEST)

Da li ste pročitali cijelu biografiju da bi mogli suditi o nečijoj popularnosti? Sasvim uredno sam navela godine i povezala događaje koji su bitni.--Roserbud (razgovor) 14:44, 28 august 2014 (CEST)

And[uredi izvor]

Sve razumijem ali u tekstu članka vlastito ime napisati malim slovom nema nikakvog smisla. Ispravite gramatičke greške i prepravite članak na bosanski jezik ili ću ga nominirati za brisanje. Lijep pozdrav! -- Golden Bosnian Lily (r) 22:34, 18 septembar 2014 (CEST) Upravo radim na tome...hvala na skretanju pažnje, i meni to bode oči :)--Roserbud (razgovor) 22:40, 18 septembar 2014 (CEST)

Članak je kontroverzan, tj. irelevantan. Na stranu to, je li glazba ili muzika? :D --Munjanes (razgovor) 23:26, 18 septembar 2014 (CEST)

Muzika naravno :D Nemojte me mučiti, pomažite mi...ovo mi je prvi članak i nikako da ga završim :(--Roserbud (razgovor) 23:28, 18 septembar 2014 (CEST)

Preuzmite infokutiju sa nekog članka gdje je to fino sređeno, npr. Dino Merlin. Mi nemamo ovu infokutiju "Glazbenik". --Munjanes (razgovor) 23:34, 18 septembar 2014 (CEST)

Evo sad sam to popravila :) Oprostite mi molim Vas ali bas sam se namučila sa ovom biografijom :( Da li je sad u redu?--Roserbud (razgovor) 23:43, 18 septembar 2014 (CEST)