The Show Must Go On

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
"The Show Must Go On"
Singl Queena
s albuma Innuendo
Objavljen 14. oktobar 1991 (UK)
6. februar 1992 (SAD)
Snimljen 1990.
Žanr Hard rock, art rock
Trajanje 4:31
Izdavač Parlophone (Evropa)
Hollywood (Sjeverna Amerika)
Pisac/-ci Queen
Producent(i) Queen i David Richards
Hronologija singlova Queena

"These Are the Days of Our Lives"
(1991)
"The Show Must Go On"
(1991)
"Bohemian Rhapsody" / "These Are the Days of Our Lives"
(1991)

"The Show Must Go On" jest pjesma britanske grupe Queen. Uvrštena je kao 12. i posljednja numera na njihov album Innuendo iz 1991. godine. Iako gitarist Brian May tvrdi da je napisao većinu pjesme, ona je djelo svih članova grupe.

Pjesma predstavlja hronični napor Fredija Merkurja koji nastavlja da nastupa uprkos zdravstvenim problemima nastalim usljed obolijevanja od AIDS-a. Iako zvanično nije potvrđena, njegova bolest je bila tema medijskih špekulacije i tvrdnji da je ozbiljno bolestan. S obzirom da je bio ozbiljno bolestan u periodu kada se pjesma snimala, Brian May je izrazio bojazan da je Freddie u stanju da je otpjeva. Podsjećajući se na to vrijeme, Brian navodi da je upitao Fredija da li će to moći izvesti na što je Freddie odgovori na sebi svojsten način, ušao u prostoriju za snimanje i odradio zadatak, potpuno uljepšavši taj vokal. [1]


Eighth notes and rest.svg Nedovršeni članak The Show Must Go On koji govori o muzici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]

Reference[uredi | uredi izvor]

  1. ^ "100 najboljih pjevača svih vremena". Magazin Rolling Stone. Pristupljeno 20. 10. 2017.