Tintni pisač

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Tinti (inkjet) printer

Tintni printer ili Inkjet printer je najrasprostranjenija vrsta printera koja se koristi u industriji, trgovini, kao i u kući za obične namjene. Koristi tintu kao izvor za štampanje. Printer je prilično jeftin ali je zato potrošni materijal skup. Tintni pisači su dobri i za tekst i za grafiku. Sporiji su od laserskih printera i imaju manju preciznost štampanja.

Većina današnjih tintnih printera je u mogućnosti štampati tekst i slike u boji, što je rijetkost kod laserskih printera čije su "color" varijante visoko skupe.

Također pogledajte[uredi | uredi izvor]


Video-display.svg Nedovršeni članak Tintni pisač koji govori o računarstvu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.