Vesna Pisarović

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe pouzdanim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.

Vesna Pisarović (rođena 9. aprila 1978. u Brčkom, SFRJ) jest hrvatska pjevačica.

Festivali[uredi | uredi izvor]

  • Autorica pjesme "In the Disco" kojom je Fuad Backović Deen predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2004. u Turskoj.

Nagrade[uredi | uredi izvor]

  • Nagrada za najboljeg debitanta na festivalu "Melodije hrvatskog Jadrana" 2000. u Splitu
  • Priznanje za najbolju vokalnu interpretaciju na "Zagrebfestu" 2000.
  • Zlatna ploča za album "Za tebe stvorena"
  • Zlatna ploča za album "Kao da je vrijeme"
  • Pobjeda na Dori 2002. s pjesmom "Sasvim sigurna" za Eurosong 2002.


Diskografija[uredi | uredi izvor]

Albumi[uredi | uredi izvor]

  • Da znaš (Croatia Records, 2000)
  • Za tebe stvorena (Croatia Records, 2001)
  • Kao da je vrijeme… (Croatia Records, 2002)
  • Pjesma mi je sve (Hit Records, 2003)
  • V. (Peti) (Hit Records, 2005)

Singlovi[uredi | uredi izvor]

  • "Everything I want" (2002)
  • "Ljubav je religija" duet s Vladom Janevskim (2006)
  • "Imam sve, al' tebe ne" (2006)

Kompilacije[uredi | uredi izvor]

  • Best of (2003)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]


System-users.svg Nedovršeni članak Vesna Pisarović koji govori o biografijama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.