Beau Bridges

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na: navigaciju, pretragu
Question book-new.svg Ovaj članak ili neka od njegovih sekcija nije dovoljno potkrijepljena izvorima (literatura, web-stranice ili drugi izvori).
Ako se pravilno ne potkrijepe validnim izvorima, sporne rečenice i navodi mogli bi biti obrisani. Pomozite Wikipediji tako što ćete navesti validne izvore putem referenci te nakon toga možete ukloniti ovaj šablon.
Beau Bridges
Beau and lloyd Bridges 1992.jpg
Beau Bridges i Lloyd Bridges
Rođenje (1941-12-09) 9. decembar 1941 (76 god)
Los Angeles, SAD

Beau Bridges (rođen kao Lloyd Vernet Bridges III 9. decembra 1941 u Los Angelesu, Kalifornija), je američki glumac. Sin je glumca Lloyd Bridgesa i Dorothy Dean Simpson. Dobio je ime "Beau" po sinu Ashlieya Wilkesa, lika iz romana Prohujalo s vihorom, kojeg su njegovi roditelji čitali u vrijeme kad se rodio. Njegov brat Jeff Bridges je također glumac. Glumio je u brojnim filmovima i TV serijama.

Filmografija[uredi | uredi izvor]

  • Village of the Giants (1965)
  • For the Love of Ivy (1968)
  • The Landlord (1970)
  • Child's Play (1972)
  • The Other Side of the Mountain (1975)
  • Swashbuckler (1976)
  • Two-Minute Warning (1976)
  • Greased Lighting (1977)
  • The Runner Stumbles (1979)
  • Norma Rae (1979)
  • Silver Dream Racer (1980)
  • Night Crossing (1981)
  • Love Child (1982)
  • Heart Like a Wheel (1983)
  • The Hotel New Hampshire (1984)
  • Alice in Wonderland (1985) (TV)
  • The Fabulous Baker Boys (1989)
  • Signs of Life (1989)
  • The Wizard (1989)
  • Without Warning: The James Brady Story (1991) (TV)
  • Sidekicks (1992)
  • Kissinger & Nixon (1995) (TV)
  • Jerry Maguire (1996)
  • Hidden in America (1996)
  • Nightjohn (1996) (TV)
  • Rocket Man (1997)
  • Voyage Of The Unicorn(2001)
  • Sightings: Heartland Ghosts (2002)
  • Evel Knievel (2004) (TV)
  • 10.5 (2004) (TV)
  • Smile (2005)
  • The Ballad of Jack and Rose (2005)
  • Into the West (2005)
  • Stargate SG-1 (2005-2007)
  • My Name Is Earl (2005) (TV)
  • 10.5: Apocalypse (2006) (TV)
  • The Good German (2006)
  • Stargate: The Ark of Truth (2008) kao General Landry (snima se)
  • Stargate: Continuum (2008) kao General Landry (snima se)

Vanjski linkovi[uredi | uredi izvor]