Razgovor s korisnikom:MihajloB

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

MihajloB, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. - CH3OHCl3Radodaj H2O 12:03, 5 januar 2019 (CET)Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Wikipedia:Uvod

Kosovo[uredi izvor]

Vaš komentar o Kosovu, kao sastavnom dijelu Srbije je izbrisan! Činjenica da Srbija Kosovo smatra i dalje svojom pokrajinom je poznata, ali i činjenica da je Kosovo priznata država. Ovdje nije mjesto prikazivanja jednog političkog pogleda, nego je wiki mjesto gdje se sve opcije moraju i mogu prikazati. O tome koja je opcija tačna ili pogrešna, ovdje nije mjesto za raspravu. Hvala na razumijevanju i ukoliko imate pitanja o uređivanju wiki slobodno mi se obratite! --AnToni(R) 12:13, 5 januar 2019 (CET)

Šta je bilo loše u mojem komentaru? Ukazivam na greške. Da li ti lično smatraš da je Kosovo nezavisna država?

Molim vas da prestanete sa srbovanjem! Sljedeći put kada vandalizirate Wikipediju na bosanskom jeziku slijedi vam trajna blokada. Molim vas da to imate na umu! --- CH3OHCl3Radodaj H2O 15:00, 6 januar 2019 (CET)
Da vidimo: Kosovo ima teritoriju, Ustav, Skupštinu, vladu, predsjednika, premijera, policiju i graničnu policiju (uskoro i vojsku), pasoš, carinsku upravu, izbore, međunarodna predstavništva u oba smjera, priznaje ga 55% zemalja članica UN-a (a taj broj, dugoročno gledano, može samo rasti, bez obzira na pojedinačna povlačenja priznanja), prije raspada Jugoslavije imalo je autonomiju - dakle, za koga i po čemu to nije država kad de facto ima sve elemente koji državu čine državom? I ono "samoproglašeno" što se često koristi – a koja to država nije sama proglasila nezavisnost? Onda su većina bivših kolonija također "samoproglašene" države, da ne spominjem još ove nastale raspadima evropskih carstava, personalnih unija i tome slično, a tek ostale bivše jugoslavenske republike. – KWiki (razgovor) 15:14, 6 januar 2019 (CET)

Ja se izvinjavam ako sam nekog uvredio sa pitanjem? Prethodno pitanje sam ovde postavio gospodinu koji mi se obratio to jest Antoniju tako da smatram da bi on lepo trebao i odgovoriti na moje pitanje! Nadam se da Antoni razume moj srpski jezik. Lep pozdrav za sve iz snežne Srbije. Mihajlo

Cenjeni Mihajlo, nama na wikipediji nije da ocenjujemo ispravnost Kosovske samostalnosti, kao ni političko shvatanje Srbije i drugih država o tom pitanju. Mi na wikipediji bi se trebali truditi da oba ta politička gledišta doslovce navedemo u članku nezavisno od sopstvenog političkog opredelenja ili gledišta, tako da neko ko bi tu informaciju rado proširio pročita ono što je Mihajlo ili ja ili neko drugi napisao, pa si izveo zaključak po svom pogledu na svijet. Na vaše pitanje o Kosovu ću vam odgovoriti ako se nekada privatno sretnemo, ali dok sam na wiki izbegavam svako političko, religiozno ili seksualno izjašnjavanje! Dakle cenjeni Mihajlo, srpski razumem i govorim, a vas pozivam da vaše znanje i kvalItete zajedno sa drugima pretočite u kvalitetne članke i o Srbiji ili o temama u kojoma ste jaki. Lep pozdrav iZ snežne Austrije!--AnToni(R) 16:52, 6 januar 2019 (CET)

Poštovani Antoni, hvala lepo na odgovoru. Želeo bih uređivati wikipediju ali mi nepoznavanje oko samih izmena predstavlja problem pa se nadam da ćete imati sa mnom razumevanja na vikipedijama srpskog i bošnjačkog jezika. Inače, poreklo mi je iz Bosne, tačnije Republike Srpske Prijedora, mama mi je Predorčanka. Lep pozdrav za sve cenjene Bosance. Mihajlo

Molio bih vas ljubazno da ovako detaljne članke pišete pod 1) bosanskim jezikom pod 2) uz navođenje referenci pod 3) neutralno pod 4) bez unošenja lažnih informacija pod 5) bez ličnog mišljenja i pod 6) Kosovo je nezavisna država. --- CH3OHCl3Radodaj H2O 11:45, 23 januar 2019 (CET)
I još jedna stvar: kako ti i tvoji mislite da mi možemo mrziti neku državu ili zemlju? Zaboga, u Srbiji ima puno muslimana (u Sandžaku) kao i u entitetu RS (ono malo što je ostalo nakon što su tvoji pobili na hiljade).--- CH3OHCl3Radodaj H2O 12:24, 23 januar 2019 (CET)
Cera: Ko smo to mi i ko su to oni? I koga je Mihajlo ubio. Bez vrijeđanja!--AnToni(R) 07:26, 24 januar 2019 (CET)
@AnToni Znači Bošnjaci ne smeju da vređaju ove druge, a ostali svi mogu vređati Bošnjake. To ste mogli do 1992. a danas to hvala Allahu dž.š. ne može niti će inšAllah ikad moći.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 08:10, 24 januar 2019 (CET)
Vrijeđaj ti koga hoćeš, ali ne na wikipediji.Time kršiš osnovne principe wikipedije. I razmisli o tome! Ne rastjeruj korismike!--AnToni(R) 08:25, 24 januar 2019 (CET)

Molim te da pišeš isključivo bosanskim jezikom. --- CH3OHCl3Radodaj H2O 09:20, 12 mart 2019 (CET)

+Nemamo ništa protiv tebe ali pitanje glasi: kada je to pala Slavonija i Baranja. (u članku kojeg si kopirao sa srbijanske wikipedije piše: ...gdje se nalazio do pada Slavonije i Baranje...)--- CH3OHCl3Radodaj H2O 09:23, 12 mart 2019 (CET)

Napisani teskt još nisam uspio prepraviti a ti ga već obrisao! Može li malo razumevanja? Mihajlo

Može razumijevanja tek onda kad ukloniš provokatorske, šovinističke, fašističke, četničke korisničke šablone sa korisničke stranice.--- CH3OHCl3Radodaj H2O 09:35, 12 mart 2019 (CET)

Šta je bilo sa Sabitom? Jeli zabranjeno pitati za čojka? Mihajlo

Molim vas da prestanete trolovati, namjerno pisati srbijanskom ekavicom, u suprotnom ćemo morati primijeniti mjere zabrane i blokade. --- CH3OHCl3Radodaj H2O 08:03, 13 mart 2019 (CET)

Komunikacija[uredi izvor]

Nema potrebe za takvim nastupom. Mišljenje drugih se treba akceptirati! --AnToni(R) 11:16, 14 mart 2019 (CET)

Poenta[uredi izvor]

"Metnu dijete pored puške, pa, ako je za dlaku veće, oni ga strijeljaju. Ako koja žena dođe da moli da joj ne pale kuću, onda je oni bace u vatru da živa izgori" (iz svjedočenja Alekse Pranjušića na suđenju Draži Mihailoviću, 1946). I, veliš, podignuti neki spomenici? Pa kako ih i ne podignuti takvom junaku, veličini i uzoru za sve Srbe i sav ljudski rod? (To je bila poenta ranije. A ti slobodno biraj šta ćeš, to je osnovno ljudsko pravo. I Voltaire je rekao: "Ne slažem se ni s jednom riječi koju ste izgovorili, ali ću do smrti braniti Vaše pravo da ih izgovorite.") – KWiki (razgovor) 15:53, 14 mart 2019 (CET)