Razgovor s korisnikom:Nirfet

S Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Commons-emblem-notice.svg

Nirfet, dobro došli na Wikipediju na bosanskom jeziku – slobodnu enciklopediju!


Stranice Pomoć i Najčešća pitanja olakšat će Vam da se snađete nakon registracije. Na njima se nalaze objašnjenja kako koristiti Wikipediju, kako kreirati članke i kako članci trebaju izgledati. Slobodno radite na Wikipediji i razgovarajte s drugima.

Više informacija dostupno je na Čaršiji, gdje možete razgovarati s drugim korisnicima. Možete kontaktirati i s nekima od administratora ako imate neko posebno pitanje.

Na svoju korisničku stranicu možete staviti odgovarajuće Babel okvire i korisničke šablone, tako da drugi znaju koje jezike poznajete, šta Vas zanima, čime se bavite i tome slično.

Kad pišete na stranici za razgovor nekog članka ili na stranicama za razgovor drugih korisnika, molimo Vas da se obavezno potpišete uz pomoć četiri znaka tilda ~~~~ ili tako što ćete kliknuti na znak za potpis Vector toolbar signature button.png na vrhu prozora za uređivanje. Također preporučujemo da za provjeru izgleda članka koristite opciju "Prikaži izgled". Učestalim korištenjem opcije "Sačuvaj članak" opterećujete stranicu nedavne izmjene i historiju članka.

Radite zajedno s drugim korisnicima, dijelite ideje i rješavajte probleme.

S vremena na vrijeme pogledajte nedavne izmjene, gdje možete vidjeti nedavne aktivnosti na Wikipediji.

Prilikom postavljanja slika koristite ispravne šablone za licencu i vodite računa o autorskim pravima prilikom pisanja članaka. Članci ili slike koje krše autorska prava bit će obrisani. CER@ 15:19, 28 februar 2008 (CET)Don't speak Bosnian? Bs-0?
Talk to us via our Village Pump in English
P. S: Imate li primjedbe ili komentare na ovu poruku?
Kliknite ovdje.
Prvi koraci
Pogledaj

Uvod u Wikipediju

Information.svg Hvala vam za eksperimentiranje na Wikipediji. Vaš test je radio, i vraćen je na prethodnu izmjenu ili uklonjen. Koristite igralište za bilo kakve testove koje želite raditi. Pogledajte stranicu dobrodošlice da naučite više o doprinosu našoj enciklopediji. Smooth O 17:51, 28 februar 2008 (CET)

Liskovac[uredi izvor]

Nemojte dodavati nepostojeće interwiki linkove (linkove na druge wikipedije) i pogrešne kategorije (npr. da je Liskovac općina u BiH) --Smooth O 17:06, 28 februar 2008 (CET)

Ne trebate se potpisivati u članku. Potpisivanje se koristi samo u razgovorima --Smooth O 17:39, 28 februar 2008 (CET)
Hvala vam na izmjenama.. Molimo vas da poslušate savjete i poštujete pravila wikipedije na bosanskom jeziku. Sve dobronamjerne izmjene su dobrodošle, ali morate poštovati pravila igre. Pozdrav --Late 18:10, 28 februar 2008 (CET)

Prikaži izgled[uredi izvor]

Molim vas da za provjeru izgleda članka koristite opciju „Prikaži izgled“.
Učestalim korištenjem opcije „Sačuvaj članak“ opterećavate stranicu nedavne izmjene i historiju članka. Hvala. Elmir[demicx] 08:47, 2 mart 2008 (CET)
Prikaži izgled.jpg

Sorry zbog gresaka! Ovo je bio moj prvi clanak, pa se nisam snalazio bas najbolje :D --Nirfet 14:32, 3 mart 2008 (CET)

Brate moj lipi, nemoj, dostu, kopirati sa srpske wikipedije, piši bolan na naškom jeziku.--سلام - C3r4r2d2 18:18, 16 decembar 2016 (CET)

Prikaži izgled[uredi izvor]

Molimo Vas da za provjeru izgleda stranice koristite dugme „Prikaži izgled“.
Učestalim korištenjem dugmeta „Sačuvaj stranicu“ opterećujete nedavne izmjene i historiju članka. Hvala na razumijevanju. Munja (razgovor) 21:42, 16 decembar 2016 (CET)
Slika prikaži izgled.png

Nurija Pozderac[uredi izvor]

Ispravite gramatičke greške i prevedite članak na bosanski jezik! U suprotnom, članak će biti nominiran za brisanje! Isto važi i za Bihaćka republika. Srdačan pozdrav! --Golden Bosnian Lily (r) 17:33, 17 decembar 2016 (CET)


I jedan i drugi clanak su prevedeni i provjereni gramaticki u programu za to. Ako vam se ne dopada formulacija odredjenih pojmova onda morate se sami potruditi i drugacije formulirati... Sto se tice kategorije "Reference" tu nije prevedeno, ne znam kako. Dalje sto se mene tice slobodno izbrisite, ja necu vise prepravljati dva navedena clanka jer ne vidim gramaticke niti bilo kakve druge greske. Htio sam samo popuniti tu ogromnu istorijsku rupu na bosanskoj Wikipedia. LP Nirfet (razgovor) 20:15, 17 decembar 2016 (CET)

Prvo se nauči da kopiranje nije način poboljšavanja wikipedije na bosanskom jeziku. Drugo, tamo odakle kopiraš članke većinom nije tačno niti imaju relevatne izvore, treće nauči se da pišeš na bosanskom, imena mjeseci se pišu malim, za razliku od njemačkog. --سلام - C3r4r2d2 16:27, 18 decembar 2016 (CET)